Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Franta isi mareste obiectivul de vanzari de vehicule electrice pe fondul cresterii concurentei chineze

Obiectivele vin pe fondul vizitei de stat a presedintelui chinez Xi Jinping in Franta.



Sursa: beev.co


Guvernul francez a incheiat un pact amplu cu industria auto care stabileste noi obiective pentru vanzarile de vehicule electrice.


Contractul dintre guvern, grupurile de afaceri si sindicatele franceze vizeaza o crestere de patru ori a vanzarii de masini electrice cu baterie la 800.000 pe an in 2027. De asemenea, vizeaza o crestere de sase ori pentru vehiculele comerciale usoare electrice, la 100.000 pe an.


Desi nu exista o suma explicita specificata pentru noile subventii, pactul se angajeaza sa continue cu sprijinul pentru achizitiile si inchirierea de vehicule electrice. Contractul are, de asemenea, un capitol despre „asigurarea suveranitatii noastre”, care include testarea la stres a lanturilor de aprovizionare pentru materiale critice.


Noul „contract sectorial strategic” vine in momentul in care Franta si alte tari trag un semnal de alarma cu privire la riscul de supracapacitate pe piata de vehicule electrice din China, care isi scufunda propriile industrii interne.


Comisia Europeana a actionat asupra acestor preocupari prin lansarea unei investigatii privind sprijinul Chinei pentru sectorul sau de vehicule electrice.


„Industria auto face parte din cultura noastra industriala si aceasta industrie se confrunta cu o schimbare o data intr-un secol”, a declarat ministrul francez de finante Bruno Le Maire.


„Tranzitia este dificila, cu o concurenta puternica din alte tari, in special din China, asa ca avem nevoie de solidaritate in sector”, a spus el.


Sursa: electrek.co


Franta si-a luat propria actiune impotriva importurilor din China, limitand sprijinul in numerar pentru achizitiile de vehicule electrice la vehiculele cu cea mai mica amprenta de carbon din productie, o miscare care exclude de facto multe modele fabricate chinezi. De asemenea, are prima tara care a folosit noile reguli europene pentru a sprijini industria bateriilor in curs de dezvoltare cu credite fiscale ecologice.


„Europa trebuie sa adopte o politica comerciala care sa ne protejeze industria, locurile de munca si tehnologia noastra”, a spus Le Maire. „Am decis sa limitez bonusurile pentru vehiculele electrice la masinile care respecta cele mai stricte norme de mediu, pur si simplu pentru a ne imbunatati productia si a infrunta concurenta care este din ce in ce mai dura, daca nu chiar feroce.”


Acordul amplu include, de asemenea, un cadru de cooperare in materie de inovare, recalificare, consolidarea lantului de aprovizionare al sectorului in Franta si cresterea retelei de statii de reincarcare.


Pactul vine pe fondul vizitei de stat a presedintelui chinez Xi Jinping in Franta luni si marti.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA