Franta va ingreuna ,,remiterea” profitabila a noilor vehicule electrice cumparate cu stimulente guvernamentale pentru a mai reduce din presiunea actuala asupra producatorilor.

Sursa: tesla.com

Franta a pus in aplicare noi reguli care ingreuneaza „remiterea” profitabila a noilor masini electrice cumparate cu stimulente de stat, inclusiv obligarea proprietarilor sa pastreze masina timp de un an inainte de a o putea revinde.

Conform noilor reguli franceze , proprietarii trebuie sa-si pastreze noul vehicul electric timp de 12 luni in loc de 6 si trebuie sa conduca un minim de 6.000 km. Daca oricare dintre aceste conditii nu este indeplinita, stimulentul trebuie rambursat guvernului.

Preturile masinilor rulate au crescut in ultimele luni, masinile noi fiind rare din cauza problemelor lantului de aprovizionare. Masinile complet electrice au devenit deosebit de dorite din cauza cresterii preturilor la benzina si motorina determinata de razboiul din Ucraina.

De exemplu, o cautare pe Reezocar, un broker online de masini second hand la nivel european, a gasit un numar de modele Tesla Model 3 2020-21 care solicita pretul de lista dar care au cu 6.000 pana la 15.000 km in bord si posibil mai mult in realitate.

Tesla si-a adaptat preturile si specificatiile pentru a indeplini limitele de stimulente franceze si potrivit revistei franceze L’Automobile , au existat cazuri de cumparatori francezi care vindeau Tesla aproape noi in alte tari, unde preturile sunt mai mari.

Sursa: autoplus.fr

Pana la o crestere recenta a pretului, Tesla a vandut o versiune a berlinei Model 3 in Franta chiar sub limita de 45.000 de euro pentru a primi stimulentul maxim de 6.000 de euro.

Bonusul vehiculelor electrice ale Frantei este unul dintre cele mai generoase din Europa. Cumparatorii privati de masini cu un pret de lista de 45.000 de euro sau mai putin pot primi 6.000 de euro (stimulentul nu poate depasi 40% din pret) si 1.000 de euro pentru masinile care au preturi intre 45.000 si 60.000 de euro. Furgonetele comerciale electrice vin cu un stimulent de 7.000 de euro. Hybrid plug-in sunt eligibili pentru un bonus de 1.000 de euro.

Cumparatorii profesionisti sunt eligibili pentru stimulente ceva mai mici. Cumparatorii pot primi, de asemenea, un bonus guvernamental pentru livrarea modelelor mai vechi de motorina si benzina daca cumpara un vehicul nou sau folosit, cu emisii zero sau scazute.