Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW Concept Skytop poate avea o productie limitata

Conceptul de roadster al BMW, bazat pe M8 Cabrio Competition, prezentat la Villa d’Este, ar putea fi construit in 20 pana la 25 de unitati si ar putea ajunge pe piata pana in 2026, a spus designerul de top al companiei.



Sursa: motor1.com


BMW a reinviat spiritul roadster-ului modern Z8 lansat in 1998 si al vechiului coupe 503 2+2 lansat in 1956 cu Concept Skytop.


Producatorul auto german are in vedere o productie foarte limitata a roadsterului cu doua locuri, care a fost dezvoltat initial ca model unic bazat pe M8 Cabrio Competition.


Conceptul, dezvaluit in ajunul Salonului de masini clasice Concorso d’Eleganza Villa d’Este, este conceput pentru a inspira calatoria, cu acoperis deschis sau inchis, in functie de vreme, spune compania.


Conceptul Skytop „este un design cu adevarat unic si exotic, care ofera o combinatie de dinamica a condusului si eleganta la cel mai inalt nivel, comparabila cu stramosii sai istorici, precum Z8 sau 503”, a declarat Adrian van Hooydonk, seful  BMW Group Design.


Van Hooydonk a declarat ca suprafetele incordate si musculare ale Concept Skytop sunt definite de cateva linii precise care directioneaza volumul vehiculului spre spate. Aripioarele integrate discret in umerii usii inlocuiesc manerele usilor conventionale, a adaugat acesta.


BMW spune despre Concept Skytop ca a fost proiectat ca un model unic, dar van Hooydonk a spus ca ar putea avea o productie limitata, invocand preturi mari pentru Z8-urile second hand. Van Hooydonk a adaugat ca daca reactia este pozitiva, BMW ar putea construi 20 pana la 25 de exemplare ale Concept Skytop.


Anul trecut, van Hooydonk a spus ca BMW ar fi putut lua in considerare construirea unui numar limitat de noua unitati extrem de personalizate ale Touring Coupe Concept, un concept dezvaluit la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023.


Sursa: motor1.com


La acea vreme, directorul de design al marcii BMW, Domagoj Dukec, a declarat ca s-ar fi putut lua in considerare construirea a pana la 1.000 de unitati pentru a beneficia de regulile de omologare simplificate aplicate modelelor de productie limitata.


Van Hooydonk a spus ca BMW a abandonat planurile pentru o serie limitata de modele derivate din Touring Coupe Concept si se concentreaza acum pe Concept Skytop, care ar putea ajunge in cele din urma pe piata la sfarsitul lui 2025 sau cel mai probabil la inceputul lui 2026.


La fel ca roadster-ul Z8, Concept Skytop vine cu cel mai puternic motor V-8 din portofoliul BMW, folosind TwinPower Turbo de 4,4 litri, 625 CP al lui M8 Cabrio Competition, model care in Italia incepe de la 199.900 de euro.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA