Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Suzuki SX4 S Cross III ( 2021 – prezent )

Nu stiu de ce nu am scris pana acum despre Suzuki SX4 S Cross III si nici nu stiu de ce o fac acuma sa fiu sincer. Dar cateodata trebuie sa faci prostitutie digitala si eu am facut mult mai mult pentru mult mai putin.



Plus ca n-am inteles de ce trebuie sa scriu Suzuki SX4 S Cross III si nu am nici atata banda de internet incat sa ma repet fara puls pe un drum impus care nu duce sus. Dar trebuie sa fac asta pentru ca tehnic vorbim despre a treia degeneratie de Suzuki SX4 deci SX4 III, iar acum mai nou se numeste S Cross. Practic, as spune ca e un fel de Loredana Groza pentru ca si-a facut operatie…asta, interventie estetica si arata diferit pe exterior dar pe interior e aceeasi chestie. Doar ca nu am sa o compar cu Loredana Groza pentru ca nu e o operatie…asta…interventie estetica ci e doar o evolutie usoara care de fapt e mai degraba o actualizare pentru ca trebuie.


Suzuki pare ca nu s-a obosit sa invete marketing, pentru ca de cand sunt in Europa au lansat masini geniale care s-au vandute singure, fara sa fie promovate, iar Suzuki SX4 S Cross III e un alt exemplu de genul. Swift-ul se vinde singur, Vitara e efectiv la orice colt de bloc iar S Cross e preferatul celor care vor un Vitara mai mare dar care nu vor sa traiasca prea periculos si sa urce o treapta mai sus, spre un Puke sau un T-Roc sau vreun 3008. Si spun asta pentru ca, in momentul in care am delirat acest articol, cel mai ieftin Suzuki S Cross incepe de la 21,420 EUR (TVA inclus) si 17,920 EUR prin programul rabla. Doar ca Vitara incepe de la 19,310 EUR sau 15,810 EUR cu rabla. Iar daca vrem sa o dam party in party, Duster-ul incepe de la 18,800 EUR deci e mai ieftin decat Vitara.


Merita sa cumperi un S Cross in loc de Vitara?


Sa vedem sa vedem sa vedem, ce-o sa iasa. Suna periculos, trage fusta mai jos. Pare primejdios, dar e asa de frumos. S Cross costa cu 2000 euro in plus cumparata de noua decat Vitara, dar si pe piata SH. Amandoua vin cu aproximativ acelasi interior, S Cross fiind mult mai modern pentru ca are tableta pusa pe bord si nu in mijlocul bordului cum are Vitara pentru ca nu mai suntem in 2010. Amandoua vin cu un 1.4 Mild Hybrid si un 1.5 Strong Hybrid (Vitara vine si cu un 1.0 Turbo benzina), S Cross e cu 12,5 cm mai lung si cu 3 cm mai lat.


Asa ca oricat as incerca sa ma conving singur si sa gasesc un motiv pentru care merita banii in plus fata de Vitara, nu reusesc. Singura diferenta reala este ca Suzuki SX4 S Cross III are portbagajul cu 50% mai mare decat Vitara si il poti folosi si in vacante. Probabil?


 


Suzuki SX4 S Cross III front side aproapemasini


Motoare Suzuki SX4 S Cross III


Benzina


1.4 BoosterJet K14C si K14D de 129 si 140 cai – Singurul motiv de care ai nevoie, realistic vorbind. Suzuki mereu s-a priceput sa faca motoare simple, fiabile si distractive si K14C-ul e un alt exemplu de succes. Sigur, nu o sa fuga la drum lung la fel cum fuge Ciprian Marica de responsabilitati, dar e tot motorul de care ai nevoie si nu are probleme specifice. Si aici l-am bagat la comun si K14D-ul Mild Hybrid de 129 cai pentru ca e efectiv acelasi lucru.


Hibrid


1.5 K15C DualJet de 115 cai – La vremuri noi, tot noi! Vorba lui Vacaroiu. Chiar, la cate legende se intorc la alegerile din 20-24, oare o sa se intoarca si Vacaroiu? Doar ca, spre deosebire de Vacaroiu, K15C-ul Dualjet vine doar cu o cutie robotizata in 6 trepte si la care voi spune pas. Vacaroiu in schimb vine cu o sticla de tarie si la asta nu voi spune pas.


 


Suzuki SX4 S Cross III interior aproapemasini


Probleme Generale Suzuki SX4 S Cross III



  • Interiorul invechit e in continuare sponsorizat de catre Spartan, dar macar asa au o scuza pentru ca e „ieftina”.

  • Cutia robotizata ASG nu a fost niciodata o idee buna oriunde a fost aplicata, ca vorbim despre Citroen, Hyundai, Dacia si oricine a mai folosit-o. Din fericire benzinarul de 1.4 Turbo vine cu o cutie automata clasica in 6 trepte.

  • Insonorizarea slaba se traduce ca la viteze mai mari va trebui sa urli ca Vadim la Tantareanu si ca Tantareanu la Vadim. Dar daca e sa fiu sincer, asta era o problema specifica Suzuki, dar acum cam toti producatorii japonezi au problema asta, inclusiv Toyota. Pentru ca traim in vremuri in care masa nu mai e masa, femeia nu mai e femeia, alcoolul nu mai e alcool si masina nu mai e masina.


 


 


Suzuki SX4 S Cross III rear side aproapemasini


Verdict Suzuki SX4 S Cross III


Suzuki SX4 S Cross III e un alt Suzuki care demonstreaza ca Suzuki face masini foarte bune dar uita sa le mai promoveze sau nu se oboseste sa le promoveze pentru ca se vand singure. Totusi vine intrebarea rosie, daca si-a facut Cioaca nevoile intre Rucar si Bran…stai, nu asta….intrebarea rosie e daca merita sa platesti 2-3000 euro in plus pentru un S Cross in loc sa mergi pe mana (sau volanul???) lui Vitara. Pentru acei 2-3000 euro primesti un portbagaj functional si la drum lung si un interior mai de 20-24. Tu alegi, berea e la tine.


 


Ce motoare recomand? 1.4 Turbo benzina K14C-ul de 129 sau 140 cai e tot motorul de care ai nevoie. As fi recomandat si 1.5-ul, dar nu sunt fan cutii robotizate si motorul acela vine doar cu cutie robotizata.


 


Scrie un raspuns
  • Lucian Andrei Isaia

    2024-06-25 14:56:26

    Multumim pentru articolul scris. Am un S-Cross din Octombrie 2023 si sunt foarte multumit. Intr-adevar, interiorul se vede ca de mai slaba calitate, insa cred ca depinde si foarte mult de la ce masina faci trecerea. Eu am trecut de la un Ford Focus 2003.

  • Lucian Andrei Isaia

    2024-06-25 14:56:26

    Multumim pentru articolul scris. Am un S-Cross din Octombrie 2023 si sunt foarte multumit. Intr-adevar, interiorul se vede ca de mai slaba calitate, insa cred ca depinde si foarte mult de la ce masina faci trecerea. Eu am trecut de la un Ford Focus 2003.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA