Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie – Chevrolet Camaro

Astai ii rasupundem lui Cosmin, care are bani de Camaro si vrea o parere despre aceasta masina exotica. Chiar daca i-am zis ca aici discutam despre aproape masini.



Te salut !!

Am nevoie de putina îndrumare, te rog.

Îmi doresc sa îmi cumpăr un Chevrolet Camaro, iar aici am o mică dilema.

Ca aspect între modelul 2010 și 2023, varianta SS/2SS, îmi este irelevant. Ambele modele îmi plac la nebunie. Nu pot alege unul sau altul.

Însă astfel intervine ideea de preț.

Sa aleg varianta 2010-2015 la vreo 30-35k €, cu foarte putini km, și anume 10-30k, dar astfel sa risc sa am probleme cu tot ce tine de plastic, cauciuc, Garnituri, furtunașe, etc.?

Sau sa merg spre varianta 2023, care ajunge spre 60-65k(care va fi și in leasing, fiind mai scumpă), și astfel sa ma asigur ca ma scap de acea problema? Îmi este mai mult de disponibilitatea acelor piese, prima varianta având deja o vechime.


Tu ce anume ma sfătuiești? Sa merg pe prima varianta, problema fiind de fapt in capul meu, și astfel e ok sa salvez acei bani? Sau pe modelul nou?


Aștept cu interes răspunsul tău !


 


 


Daihatsu Cuore L250 rear 2 aproapemasini


Raspuns


Salutare Cosmin,



La Camaro vei avea probleme la gasit piese si mecanici, indiferent de modelul pe care il alegi. Amandoua vin cu acelasi 3.6 V6 benzina care are probleme cu distributia, dar iti asumi la o asemenea masina. Diferenta principala in schimb o face transmisia. Cutiile manuale sunt ok la amandoua, doar ca la Camaro 5 ai o cutie automata cu convertizor in 6 trepte care e ok, iar Camaro 6 vine cu o cutie automata in 8 trepte care va pica. Intrebarea nu e „daca” ci „cand”.

De alta parte, la Camaro 5 sunt sanse mari ca masina fi fost condusa agresiv si/sau prost si intretinut prost, foarte multe Camaro SH la vanzare au motorul distrus sau inlocuit.

Daca vrei sa impaci si capra si varza, atunci ar fi un Camaro 6 manual sau iti asumi ca va trebui sa refaci / schimbi cutia automata in 8 trepte pentru ca daca iti permiti Camaro iti asumi si costurile de intretinere. Cat despre motorul de 2.0 turbo de pe Camaro 6, acela e un motor vechi si fiabil, atata timp cat nu te apuci sa il tunezi.


Succes!




*Intrebat de catre Cosmin in data de 6 Iunie 2024

**Daca ai vreodata intrebari, poti sa imi scrii pe [email protected]


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA