Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie – SUV de familie, buget 35,000 lire

Astazi vorbim cu Tiberiu, care are nevoie de un SUV de familie si are un buget de 35,000 de lire. Asa ca am facut bagajele si am plecat in Anglea.



Salut,


Se pare ca a venit timpul sa achiziționez si eu ceva mai mare darorita faptului ca familia ‘s-a marit’. De ceva timp tot incerc sa ma hotarasc asupra unei masini si nu reusesc.

Am nevoie de spatiu/dotari si ceva fiabil pt ca in momentul de fata fac in jur de 200/250 mile pe saptamana (320/400 km).

In ultimul timp tot m-am uitat la urmatoarele :

Audi Q7 – 3.0 diesel de la 2018 in sus

– VW Touareg – 3.0 diesel tot 2018 in sus (stiu e aceeasi masina)

KIA Sorento – 2.2 diesel de la 2021 in sus

Mazda CX-60 – 3.3 diesel hibrid

Sincer as tinde mult spre KIA si datorita garantiei de 7 ani insa tot nu sunt hotarat asa ca as avea nevoie de un sfat. Noi suntem in Anglia si ca plafon de plata sa zicem ca m-as opri undeva la £35.000. Cum am spus as dori ceva fiabil si relativ ok ca si costuri de intretinere.


Multumesc frumos.


 


VW Touareg CR R Line aproapemasini


Raspuns


Salutare Tiberiu,



Pentru tine am intrat pe autotrader, ca sa fie preturile cat mai apropiate de realitatea ta. Nu ai specificat daca ai nevoie de 7 locuri neaparat, dar am avut grija sa le selectez pe cele mai mari din lista. Asa ca sa incepem.



  • Audi Q7 / Audi Q5 / VW Touareg 3.0 TDI – Toate sunt aproximativ aceeasi masina, singura diferenta reala dintre Q7 si Touareg este optiunea de 7 locuri. Daca ai nevoie de 7 locuri, atunci se justifica Q7-ele. Altfel as ramane la Touareg.

  • Kia Sorento 2.2 diesel – Dupa cum ai spus si tu, Kia Sorento 2.2 e o alegere foarte buna si vine cu 7 locuri, iar la bugetul tau gasesti modele 2022-2023. Masina e de mult timp pe piata si cutiile automate sunt fiabile, Sorento-ul nu a primit cutia problematica 7DCT

  • Toyota Land Cruiser 2.8 D-4D – Personal as alege Land Cruiser-ul daca as vrea o masina mare, cu 7 locuri, fiabila si rezistenta la asaltul bebelusilor. Sigur, nu e cea mai luxoasa si nici ultimul cuvant pe asfalt, dar la fiabilitate le bate pe toate.

  • Ssangyong / KGM Rexton 2.2 diesel – Daca vrei mult si nou, Ssangyong Rexton e masina pentru tine. Nu neparat bun, ci mult. Si ai si garantie 7 ani.

  • Mercedes GLE / GLS 3.0d – De departe cea mai de familie si cea mai confortabila masina din lista, dar si cea mai scumpa de intretinut. Plus ca nu ma convinge o masina cu scaunele din piele, cu masaj si ventilatie, care vor fi macelarite de copii mici.

  • Mazda CX-60 3.3 diesel hibrid – Nu o recomand neaparat dar am zis sa o mentionez. Motorul este prea nou ca sa ne dam cu parerea, dar istoric Mazda a avut probleme mari cu motoarele diesel asa ca am sa fiu sceptic legat de acest motor.




Ce as alege din toate astea?

Toyota Land Cruiser 2.8 diesel – Rezistenta la asaltul copiilor si categoric cea mai fiabila din lista. Nu e cea mai buna pe asfalt, dar oricum nu cred ca ii vei da talpa daca vei avea copii mici dupa tine.


Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii oricand!


Succes!




Succes!





*Intrebat de catre Tibieriu in data de 17 Iunie 2024

**Daca ai vreodata intrebari, poti sa imi scrii pe [email protected]



Similar Articles

Sfat achizitie - masina, buget 8,000 euro

Sfat achizitie - masina, buget 8,000 euro

01 September 2024 In „Din Redactie”
Sfat achizitie - Autoturism pe benzina, buget fara numar

Sfat achizitie - Autoturism pe benzina, buget fara numar

24 August 2024 In „Din Redactie”
Sfat achizitie - Troaca japoneza, buget 5,000 euro

Sfat achizitie - Troaca japoneza, buget 5,000 euro

24 August 2024 In „Din Redactie”
AproapeMasini
Scrie un raspuns
  • andrei ll

    2024-07-22 13:47:57

    Eu sunt in aceasta dilema de vreo 2 ani. 1. Eu as evita orice masina germana iesita din garantie, din ce m-am informat dezvolta probleme grave la cutie, motor, caseta, electronica. VW Touareg CR se macita axele cu came, plus nenumarate probleme de calitate, daca vrei touareg alege modelul 7P prefacelift (si ala are problemele lui, dar sunt reparabile). Volvo xc60/xc90, pana in 2017 au avut probleme cu pistoanele prost proiectate, sistemul powerpulse, pernele de aer, trapa. Eu as alege D4 diesel, fara perne, trapa, post 2017. Kia Sorento/ Hyundai Santa FE, nu sunt suv-uri, sunt doar masini de clasa medie facute sa para mari, 1800kg (locurile 6-7 nu au airbag-uri). Eu am redus lista la urmatoarele 3 optiuni: 1. Toyota hilander 2.5 hybrid, cam scumpa, cam mare, cam prost insonorizata, cam ieftina tabla. Lexus RX 450H/200t, concurent cu gle/x5/q8, este sub ele la calitate si prestanta, dar este cea mai buna alegere pentru un suv comfortabil de sosea. In functie de taxe si asigurari poti alege 3.5 hibrid sau 2.0 turbo. Ambele sunt cam pe acolo la performante si consum. Ssangyong Rexton 2.2 diesel, asemanatoare cu land cruiser si defender, e o masina rara din Corea, facuta pe sasiu de pickup cu accent pe offroad.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA