Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noi schimbari importante in Codul Rutier

O noua ordonanta de urgenta a fost adoptata de Guvern pentru modificari in Codul Rutier, ordonanta ce a fost inspirata de legile din Vestul Europei.



Sursa: playtech.ro


Vor aparea sute de camere inteligente pe soselele din Romania care vor supraveghea traficul non-stop, iar cei care nu vor respecta Codul Rutier vor primi amenzile acasa. Politia va accepta filmari ce sunt facute de oamenii din trafic in care apar soferi agresivi.


Amezile vor putea fi date de catre agenti in baza videoclipurilor depuse de orice persoana.


Totodata, politia negociaza de ani buni cu politicienii pentru a fi introduce camere care sa supravegheze traficul cu ajutorul carora  sa dea amenzi instant, insa parlamentarii au blocat mereu aceasta idee.


Totusi, agentii de la rutiera au reusit sa ii convinga pe cei cu putere de decizie, iar Guvernul a adoptat ordonanta care revolutioneaza traficul din Romania.


Camerele inteligente vor aparea  pe principalele sosele din Romania.


Este vorba despre autostrazi (Bucuresti-Pitesti, Bucuresti-Constanta, Bucuresti-Ploiesti) si despre Drumuri Nationale (DN1, DN2, DN3, DN4, DN7).


Camerele vor functiona non-stop si vor putea trimite alerte in centrul de comanda atunci cand un sofer incalca legea. Mai apoi, un politist care va privi imaginile respective, scrie amenda si o trimite la locuinta soferului.


Abaterile pe care le vor detecta camerele inteligente sunt:



  • incalcarea limitei de viteza;

  • conducerea pe banda de urgenta a autostrazii;

  • trecerea pe culoarea rosie a semaforului;

  • depasirea coloanei de masini;

  • trecerea ilegala a caii ferate;

  • conducere agresiva ( spre exemplu: franare brusca, slalom printre masini).


Orice persoana va putea depune filmari cu soferii care incalca legea.


Sursa: infofinanciar.ro


Cu noua schimbare, politistii vor putea da amenzi in baza filmarilor primite de la pietoni sau soferi deoarece pana acum, legea nu permitea acest lucru.


Conform noului Cod Rutier, daca filmam un sofer care conduce agresiv, putem sa ne adresam politistilor imaginile, iar acestia sa ii sanctioneze. Totusi, ofiterii considera  ca unele persoane vor dori sa foloseasca aceasta lege pentru a se razbuna pe alti soferi.


Asadar, in Codul Rutier apar si cateva precizari: cand trimiti o filmare, semnezi pe proprie raspundere ca imaginile sunt autentice. Este posibil sa trimiti impotriva aceluiasi sofer o singura plangere la fiecare 24 de ore si maximum 3 plangeri la fiecare 15 zile. Poti depune din aceeasi intersectie 3 plangeri la fiecare 24 de ore si maximum 7 plangeri la fiecare 15 zile.


Noul Cod Rutier urmeaza sa apara in Monitorul Oficial unde va fi trecuta si data la care intra in vigoare.


Surse din Politie au declarat ca primele camere vor aparea pe sosele la jumatatea anului viitor.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA