Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Opel Karl ( 2015 – 2019 )

Opel Karl, pentru ca nu am mai vorbit de mult timp despre o aproape masina. Opel Karl, pentru genul de om care are mai multi bani decat creier dar care in acelasi timp nu are chiar atat de multi bani, altfel nu s-ar fi uitat la Karl.



Plus ca nu inteleg de ce l-au numit Karl. Astra, Corsa, Insignia, Tigra, Frontera, le inteleg. Inteleg pana si Opel Adam. Dar Opel Karl? Sa faci o masina inofensiva, de buget, de oras si sa o denumesti Karl este ca si cum ti-ai denumi copilul Gheorghe si va trebui sa traiasca cu numele asta pana va ajunge la o varsta suficient de mare pentru a putea purta numele de Gheorghe. Un fel de Mihaitza invers. Cunosc cazuri unde baietii au fost botezati Mihaita si acum la 30 de ani 120 kg tot Mihaita ii cheama in acte. Este ca si cum invatatoarea de la gradinita ar fi campioana europeana la culturism. Isi face treaba onorabil si nu e nimic in neregula cu Carla, doar ca nu se leaga ceva. Dar macar se leaga ceva, pentru ca in cazul lui Opel Karl nu se leaga nimic cu nimic. Bine, daca vrei sa stii adevarul adevarat, dai pe Zeus TV, Speranta TV, Geto TV sau Baricada TV. Pentru restul, afli ca Opel Adam este numele fondatorului Opel, iar Carl era fiul lui.


Pana la urma, ce avem aici?


As fi zis „Deci, ce avem aici?”, doar ca duamna profesoara de romana, pe care o chema Carletta (sau Caretta?), m-ar fi dat afara iar din sala si mi-ar fi pus inca un doi. Deci, sa trecem la treaba. Opel Karl a fost construit in Coreea de Sud si este efectiv un Chevrolet Spark cu alta insigna, care a fost adus in Europa pentru a inlocui vechiul Agila. A da, iar in Anglea s-a vandut sub numele de Vauxhall Viva.


In rest avem un Chevrolet Spark recarosat si am sa intru direct, erect, pe subiect, pa-pa-parazitii in efect, cu cea mai mare problema a lui Karl. In momentul in care am delirat acest articol, si am o banuiala ca nu va fi doar un fenomen temporar, Opel Karl costa la fel sau mai mult decat un Opel Corsa din acelasi an, cu aproximativ acelasi kilometraj. Doar ca vorbim despre o masina mai mare, cu motoare mai mari, cu mai multe dotari, mai multe piese disponibile aftermarket. Nu ai nici un motiv real ca sa cumperi un Karl in defavoarea lui Corsa, decat daca cumva ti se pare Corsa prea mare pentru tine. Sigur, Opel Karl era mai ieftin de cumparat de nou decat Corsa, dar majoritatea dintre noi (nu tu, Tudor Chirila) nu am ramas blocati in timp si astazi vorbim despre piata second-hand, iar Corsa este mai ieftin decat Karl pentru simplul motiv ca s-au vandut miliarde de Corsa, deci exista o competitie acerba care va trage pretul in jos. Si aici m-am legat doar de Corsa pentru ca sunt din aceeasi familie, dar nu ma apuc sa mentionez Polo, Fiesta, i20, Rio, Swift si ai inteles ideea.


In mod normal incerc sa gasesc partea pozitiva si sa gasesc cumva o justificare si o utilitate pentru o masina, dar in cazul lui Karl efectiv nu gasesc un motiv. Si daca nu iti permiti taxele si asigurarea unui motor de 1.4 sau 1.2 si vrei neaparat motor de 1.0 pentru ca ochii tai sunt tulburi si goi si nu mai ai nici o lumina in viata, tot gasesti Hyundai i10 care e o optiune mai buna.


 


Opel Karl rear aproapemasini


Motoare Opel Karl


Benzina


1.0 MPI B10XE de 75 cai – Singurul motor disponibil de pe Karl si e oarecum decent in sinea lui ca si fiabilitate, consumul de benzina e neglijabil, dar cu motorul asta in esenta iti dai singur(a) sentinta de a te limita la viata de oras. Ceea ce nu este rau, dar nu la banii astia. Puncte bonus pentru debitmetrul de aer, care e singura piesa vulnerabila din ansamblu.


 


Opel Karl interior aproapemasini


Probleme Generale Opel Karl



  • E versiunea de buget a lui Chevrolet Spark deci nu trebuie sa vorbesc mai mult despre nivelul de calitate si dotari ale lui Karl. Plus ca masina a fost de buget de la lansare, asa ca primesti standard pedalele si schimbatorul si poate volanul. Restul dotarilor cum ar fi geamuri, tabla, scaune, sunt optionale. Dar macar nu se strica pentru ca nu prea are ce sa se strice.

  • Cutia automata EasyTronic cred ca e singura exceptie notabila la categoria „nu se strica pentru ca nu are ce sa se strice”. La fel ca si in restul familiei, EasyTronic-ul este de evitat.


 


Opel Karl rear rocks aproapemasini


Verdict Opel Karl


Tine la pret atat de bine incat a ajuns sa coste mai mult decat o Corsa si tot nu reusesc sa gasesc argumente pro acestei masini. Dar poate ca problema nu e doar la Karl ci la intreg segmentul, pentru ca si Hyundai i10 de exemplu costa marginal mai putin decat i20. Doar ca acolo vorbim de dotari si calitate asemanatoare, iar aici diferenta de la Karl e Corsa e ca diferenta dintre Deceneu si Ombladon. Prea mare. 


Ce motoare recomand? Sincer, daca i-ar fi dat macar benzinarul de 1.4 ar fi fost o masina foarte buna. Dar asa, te resemnezi la o viata de senzatie majora la 30 la ora.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA