Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Suzuki reduce gama ICE din Europa pentru a reduce emisiile de CO2

Suzuki nu va adauga o versiune de performanta a noii sale masini mici Swift.



Sursa: suzuki.ro


Suzuki renunta la o serie de modele de motoare cu combustie din gama sa europeana pentru a contribui la reducerea emisiilor medii de CO2 si pentru a se pregati pentru lansarea primei sale masini complet electrice anul viitor.


Compania se asteapta ca vanzarile sale de masini sa scada cu 19% in Europa in acest an, la 191.000, in scadere fata de 236.000 unitati anul trecut, a declarat compania intr-o prezentare financiara din mai.


Sfarsitul vanzarilor pentru modelele afectate va fi mai devreme in Marea Britanie, a doua cea mai mare piata europeana, din cauza cerintelor mai stricte de emisii de acolo, a declarat un purtator de cuvant al marcii.


„Plecarea acestor modele va face loc pentru EV si ne va permite sa concuram intr-o perioada in care raportul nostru de vanzari de produse hybrid versus EV ne va conduce afacerea”, a declarat Dale Wyatt, seful Suzuki din Marea Britanie.


Inainte de lansarea vehiculului electric, Suzuki se va concentra pe vanzarile SUV-urilor mici Swift, S-Cross si Vitara si hybrid-ului plug-in Across, o versiune a SUV-ului mijlociu Toyota RAV4.


Ignis a fost al patrulea cel mai bine vandut model al producatorului in primele cinci luni in Europa, cu 16.111 unitati vandute, arata cifrele preliminare ale vanzarilor de la cercetatorul de piata Dataforce. Vitara a fost in top, urmat de S-Cross si de noul Swift. Swace a fost modelul cel mai lent vandut dupa Across.


Ignis a fost a doua cea mai populara Suzuki din Italia, cea mai mare piata europeana a producatorului auto, cu vanzari de 4.647 de unitati, dupa Vitara.


Producatorul s-a straduit sa reduca emisiile medii de CO2 ca raspuns la standardele de emisii din ce in ce mai stricte.


Compania ofera transmisii mild-hybrid sau full-hibrid pe toata gama sa cu toate acestea, tehnologia nu va fi suficienta pentru a reduce CO2 suficient de rapid pentru a indeplini cerintele medii mai stricte care vor intra in vigoare anul viitor in Uniunea Europeana.


Suzuki vinde in comun cu Toyota, Mazda si Subaru in Uniunea Europeana si Marea Britanie, ceea ce inseamna ca acele companii trebuie sa reduca CO2 mediu al vanzarilor lor combinate.


Sursa: suzuki.co.nz


Primul vehicul electric al Suzuki va ajunge in Europa „mai tarziu” anul viitor, a spus compania fara a oferi detalii.


Suzuki a dezvaluit anul trecut conceptul de SUV electric eVX, spunand ca va fi lansat la nivel global in 2025. Conceptul a fost raportat ca are o baterie de 60 de kilowati/ora, care ar oferi o autonomie de 550 km (342 mile).


eVX a fost dezvaluit in India, cea mai mare piata globala a Suzuki. Suzuki a declarat ca va cheltui peste 104 miliarde de rupii (1,3 miliarde de dolari) pentru electrificarea sa in India, inclusiv o fabrica de baterii pentru vehicule electrice incepand cu 2026, ceea ce o face una dintre cele mai mari investitii in baterii si vehicule electrice la nivel global.


Presedintele Suzuki Motor, Toshihiro Suzuki, a mai spus ca producatorul auto intentioneaza sa invete despre tehnologiile pentru vehiculele electrice mai mici de la partenerul Toyota. Toyota detine 4,89% din participatii la Suzuki si in prezent construieste Swace la uzina sa din Burnaston, Anglia, precum si Across din Japonia.


Suzuki construieste Vitara si S-Cross in Ungaria. Fabrica a construit anul trecut 156.000 de modele, dintre care Suzuki a spus ca 88% erau modele hybrid. Compania a declarat in prezentarea financiara  ca se asteapta ca productia din Ungaria sa scada cu 30%, pana la 109.000 in acest an, fara a oferi un motiv.


Scaderea sugereaza ca va trebui, de asemenea, sa reduca vanzarile celor doua SUV-uri ale sale pentru a atinge obiectivele de CO2 inaintea vanzarilor de vehicule electrice.


Suzuki a declarat in prezentarea sa ca intentioneaza sa lanseze cinci modele electrice in Europa pana in 2030.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA