Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche ramane cu planurile de a opri productia de motoare termice

Productia de modele Porsche 718 pe benzina se va incheia anul viitor, in timp ce productia Macan va inceta inainte de 2026.



Sursa: configurator.porsche.com


Porsche isi respecta calendarul pentru tranzitia unor modele la vehicule electrice, in ciuda unei scaderi recente a cererii de masini alimentate cu baterii.


Albrecht Reimold, membru al consiliului executiv Porsche, a declarat ca versiunea Macan pe benzina pentru pietele non-europene va fi produsa nu mai mult de 2026.


„Platforma a ajuns la sfarsitul ciclului sau”, a spus Reimold.


Porsche a incetat deja sa construiasca versiuni cu motor cu combustie ale Macan pentru pietele Uniunii Europene, deoarece nu respecta noile reguli UE de securitate cibernetica pentru a proteja masinile de hackeri.


Dupa oprirea completa a productiei modelului ICE, Porsche se va concentra pe versiunile exclusiv electrice ale lui Macan pentru a impinge agenda de sustenabilitate a producatorului auto, chiar daca cererea generala de vehicule electrice a cunoscut o scadere, a declarat Reimold pentru Automotive News Europe pentru publicatia sora Automobilwoche .


Livrarile Macanului electric incep in a doua jumatate.


Reimold a spus ca noul SUV electric cu sapte locuri de la Porsche, cu numele de cod K1, este conform programului.


Sursa: topgear.com


SUV- ul va folosi platforma mama SSP Sport a Grupului Volkswagen si va fi construit la Leipzig incepand cu jumatatea deceniului. Acesta va fi pozitionat deasupra lui Cayenne.


Versiunile cu motor cu ardere ale masinilor sport Boxster si Cayman, o gama de modele cunoscuta sub numele de 718, nu vor mai fi produse de la un moment dat anul viitor, iar compania este deja concentrata pe versiunile electrice care urmeaza sa fie lansate anul viitor, a spus Reimold.


Productia de versiuni pe benzina ale 718 si Macan pentru pietele europene a fost deja oprita.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA