Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis extinde gama de modele cu sistem hybrid de 48 de volti

Sistemul de joasa tensiune, care reduce emisiile si economia de combustibil cu pana la 20%, adauga o medie de 2.000 de euro pe masina pentru modelele Stellantis.



Sursa: carsales.com.au


Masinile cu sistem pot parcurge pana la 1 km numai cu energie electrica. Stellantis va oferi tehnologia sa hybrid de 48 de volti pe o gama foarte extinsa de modele in urmatorii ani, pe masura ce obiectivele UE privind emisiile se vor inaspri, incepand din 2025.


Sistemul poate reduce emisiile de CO2 si economia de combustibil cu pana la 20%, a spus Stellantis. Poate fi montat pe o gama de vehicule, de la mini-cars pana la mijlocii, iar majoritatea componentelor sunt direct transferabile la modelele hybrid plug-in de tensiune mai mare, desi folosesc baterii mult mai mari decat unitatile de 0,9 kilowati/ora de pe hybrid-ul de 48 de volti.


Stellantis spune ca va avea o capacitate anuala de productie de 1,2 milioane de masini cu sistemul eDCT, asa cum il numeste, mai ales ca inlocuieste din ce in ce mai multe sisteme de propulsie ICE nehybrid cu transmisii manuale.


Chiar daca foloseste un sistem electric de 48 de volti, directorii Stellantis au declarat luni ca nu il considera un hybrid usor, deoarece ofera beneficii similare cu sistemele full-hybrid de tensiune mai mare utilizate de Toyota, Renault si altii.


Inima sistemului este bateria de 0,9 kWh, care cantareste aproximativ 12 kg, a spus Mueller. Include, de asemenea, un motor electric de 21 kW integrat in transmisia automata cu dublu ambreiaj si un demaror/generator cu transmisie prin curea care imbunatateste functiile de oprire/pornire.


Motorul folosit in majoritatea masinilor cu sistem este o noua generatie a unitatii cu trei cilindri de 1,2 litri a lui Stellantis, cu o putere totala de 100 sau 136 CP.


Masinile echipate cu sistemul eDCT pot parcurge aproximativ 1 km doar cu alimentarea bateriei si pot efectua, de asemenea, manevre la viteza redusa, cum ar fi parcarea. Mueller a spus ca castigurile din economia de combustibil ar putea fi de pana la doi litri la 100 km in uz urban, atunci cand recuperarea energiei este cea mai mare. Energia este recoltata in timpul deplasarii si franarii.


Sursa: evanshalshaw.com


 


„Aceasta este solutia noastra potrivita pentru a aborda lumea hybrid”, a declarat Francesco Cimmino, inginer sef global sisteme hibride la Stellantis.


Printre vehiculele care ofera acum sistemul sau care vor fi lansate in anul urmator se numara SUV-urile Alfa Romeo Junior si Tonale, Citroen C3, C4 si C5 (hatchback-uri si SUV-uri); Fiat 600; Jeep Avenger; Lancia Ypsilon; si majoritatea gamei de modele Opel/Vauxhall si Peugeot, inclusiv SUV-urile compacte mai mari Opel Grandland si Peugeot 5008.


De exemplu, actualul SUV compact Opel Mokka cu motor non-hybrid de 1,2 litri are emisii de CO2 de 137 g/km, in timp ce hybrid-ul eDCT recent lansat are emisii de 104 g/km. Opel spune ca hybrid-ul economiseste mai mult de un litru de benzina la 100 km in regim mixt, de la 6,1 l/100 km la 4,9 l/100 km.


Mueller a spus ca extinderea tehnologiei hybrid a fost planificata cu ani in urma si nu are legatura cu incetinirea recenta a vanzarilor de vehicule electrice in Europa. „Executam planurile BEV (vehicul electric cu baterie) in paralel. Suntem inca foarte concentrati pe vanzarile de 100% BEV in Europa in 2030.”


El a adaugat ca Stellantis nu risca sa rateze obiectivele de CO2 ale flotei pentru 2025, care sunt cu aproximativ 15% mai mici decat ultima retragere din 2020-2021, desi a spus ca sistemul eDCT de 48 de volti va inlocui o mare parte din volumul transmisiei manuale.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA