Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fosta companie rusa de masini autonome Yandex reporneste ca Avride

Noua companie Avride se alatura unui razboi aglomerat de concurenti de conducere autonoma care opereaza in Austin, Texas.



Sursa: forbes.com


Un grup de baza de directori si ingineri care s-a aflat candva in spatele companiei ruse de masini autonome Yandex s-a regrupat si a format un nou efort de tehnologie de conducere autonoma numit Avride.


La fel ca eforturile sale initiale, Avride dezvolta tehnologie de conducere autonoma atat pentru robotii de livrare pe trotuar, cat si pentru robotaxi.


Compania are sediul in Austin, Texas, unde intentioneaza sa testeze si sa implementeze tehnologia sa. Se alatura unei liste tot mai mari de concurenti, inclusiv Waymo, Cruise, Zoox si Volkswagen, care testeaza si implementeaza comercial vehicule cu conducere autonoma in Austin.


Compania are deja 50 de angajati care lucreaza in Austin, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Yulia Shveyko. Operatiunile cresc acolo si in birourile din Tel Aviv, Seul, Dubai si Ann Arbor, Michigan.


„Vehiculele noastre sunt supuse unor teste riguroase intr-o mare varietate de medii din diferite tari”, a spus Avride. Avride foloseste crossover-ul electric Hyundai Ioniq 5 in teste.


Yandex a testat vehicule autonome atat in ​​Rusia, cat si in intreaga lume intre 2017 si 2022. Compania si-a suspendat eforturile la cateva saptamani dupa ce Rusia a invadat Ucraina, cand guvernele si companiile globale au incercat sa rupa legaturile cu Rusia si companiile sale lider.


Aparitia lui Avride a durat ani de zile. Brandul incipient si-a dezvaluit eforturile pe 16 iulie, dupa ce compania-mama a finalizat o restructurare corporativa.


Cu sediul in Amsterdam, Nebius Group, fost Yandex, si-a vandut afacerile din interiorul Rusiei unui grup de investitori pentru 5,4 miliarde de dolari. Afacerile ramase, toate in afara Rusiei, au fost incluse in Nebius Group.


Sursa: avride.ai


Nebius Group va construi infrastructura de inteligenta artificiala, platforme cloud si clustere de unitati de procesare grafica. Dincolo de aceste capacitati de baza, Nebius are trei marci individuale, inclusiv Avride.


Pe masura ce intra in acest nou capitol, Nebius a spus ca are 2,5 miliarde de dolari in numerar si nu are datorii. Nebius a declarat ca intentioneaza sa-si mentina listarea pe piata Nasdaq si ca se asteapta ca actiunile vor fi reluate la tranzactionare la „timpul potrivit”.


In versiunea sa anterioara, Yandex a operat o varietate de afaceri in intreaga lume, inclusiv multe in Rusia, care au inclus un serviciu de taxi condus de oameni la un motor de cautare asemanator Google. Si-a inceput eforturile pentru vehicule autonome in 2017.


In cadrul eforturilor sale anterioare din SUA, Yandex a debutat prezentand curse fara sofer fara soferi siguri la bord la CES in ianuarie 2019. Ulterior, a testat robotaxis in Ann Arbor, unde functionau si roboti de trotuar si Detroit.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA