Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie – Masina automata pe benzina, buget 6,000 euro

O noua zi, o noua provocare in care avem la dispozitie 6,000 euro si trebuie sa gasim o masina automata pe benzina. Intrigi, pasiuni, mistere. Doar in Casa Iubirii.



Salutare,



Sunt un mare fan al site-ului tau, chiar ma inspir de aici pentru a-mi ajuta prietenii sa isi cumpere masini si m-a ajutat la a-mi cumpara propria masina (am ales un BMW 520d G31, chiar daca nu ai scris despre el, ai scris destule despre motorul b47 si cutia zf8hp si m-a convins ca e cea mai buna alegere din gama (sper)). Nu imi este straina mecanica si nici masinile in general, insa nu ma pot da la fel de mare cunoscator ca si tine, din cauza asta ma gandeam sa iti scriu, pentru ca sunt in cautarea unei masini pentru sotie, o masina de oras cu cutie automata, deci mai clar o masina pe benzina automata cu un buget de 5-6 mii de euro, insa din ce am cautat prin Romania, nu gasesc nimic care sa ma convinga, majoritatea fiind ori din grupul VAG cu dsg-uri, ori pejo-uri sau citroen cu vestitele motoare prince, ori BMW-uri mai vechi cu benzinarele problematice. Ce as crede eu ca ar fi ok sunt honda civic sau toyota auris dar se gasesc destul de greu in variantele automate, ce sfaturi imi dai? Ce alte variante as avea?

Mentionez ca masina trebuie sa fie in 4 usi.


Multumesc!


Alex




Mercedes B Class W245 side facelift aproapemasini

Raspuns


Salutare Alexandru,



M-am uitat putin prin anunturile patriei si iata ce masina automata pe benzina poti cumpara cu maxim 6,000 euro.



  • Mercedes B Class Destul de rar dar decent de fiabil si practic. Singurele probleme sunt ca e o masina joasa, pentru operatiunile mai complexe trebuie scos motorul si ca a fost foarte popular printre taximetristi deci ai mari sanse sa nimeresti unul.

  • Hyundai i10 / i20 / ix20, i30, Kia Picanto / Rio / Venga / Cee’d orice motor pe benzina, probabil cea mai buna alegere pentru ca folosesc o cutie veche cu convertizor. Da, are 4 viteze, e lenta si consuma, dar nu se strica.

  • Toyota Prius 1.8 hybrid de 99 cai – Am de pus neaparat ceva pe lista asa ca uita-ne aici. Bateriile costa 8000 lei ca sa le schimbi si probabil vor trebui schimbate, iar motorul o sa aiba nevoie de o chiuloasa noua, posibil tot in curand. Dar dupa ce o repari, o lasi zestre la nepoti.

  • Mitsubishi Lancer 1.8 benzina CVT – Nu sunt fan CVT, dar astea de la Mitsubishi sunt ok. Singura mea problema cu masina asta e garda la sol, mai mica decat salariul meu. Si sunt voluntar.

  • Mitsubishi Colt / Smart ForFour orice motor – o alta alternativa foarte buna pentru ce are sotia nevoie.

  • Opel Astra H / Chevrolet Cruze 1.6 sau 1.8 benzina automat – Nu lua 1.4 de pe Opel pentru ca e cutia Easytronic, vrei motorizarile de la 1.6 in sus.

  • Subaru Forester 2.0 benzina aspirat de 125 cai – Daca nu ii pasa de gropi si borduri si nici de consumul de benzina, Forester e ce trebuie.

  • Suzuki Swift Nu stiu care e treaba cu femeile si cu Suzuki Swift, dar masina e efectiv aspirator de femei.




Ce as alege din toate astea?

Personal m-as uita la Mitsubishi Colt / Smart ForFour prima data, urmata de cohorta Hyundai / Kia. Asta din perspectiva femeilor. Din perspectiva mea, cred ca un Forester e ce trebuie.


Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii oricand!


Succes!




*Intrebat de catre Alex in data de 13 Iulie 2024

**Daca ai vreodata intrebari, poti sa imi scrii pe [email protected]


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA