Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Nissan Terrano R20 ( 1994 – 2005 )

Nu am mai scris de ceva timp despre o masina de teren si atat, iar Nissan Terrano R20 e una din cele mai populare optiuni de la noi, de care nu ai auzit niciodata. Nissan Terrano R20, echivalentul auto a doi lei grei.



Cu siguranta ai vazut masina asta, dar nu ai stiut niciodata ce este sau mare lucru despre masina, in afara de faptul ca scrie Terrano pe el. Dar Nissan Terrano R20 are un cult de urmaritori, are propria clientela specifica, la fel ca si Baricada TV in esenta. Si, la fel ca si Baricada TV, Terrano vine doar cu chestii grele si nu se joaca. O masina atat de buna, incat a fost imprumutata de catre americani, unde degeneratia anterioara a purtat numele de Ford Maverick.


Degeneratia urmatoare in schimb, acolo lucrurile se incing mai ceva decat daca Olimpian Ungherea s-ar bate in noroi cu George Pruteanu, in timp ce pe fundal ar canta Romeo Cobzaru, iar prezentatoarea evenimentului ar fi Roxana Ionescu, imbracata in lenjerie comestibila. Caci din Terrano in Terrano se naste X Trail si Pathfinder din nou, si-o sa fim mereu altii si tot aceeasi mereu. Dap, Nissan Terrano R20 e un Patrol de buzunar si e mult mai inspirat sa cumperi un Terrano decat un Patrol, daca nu esti un om dedicat off-road-ului la acelasi nivel cu care eu sunt dedicat si ascult toate live-urile lui Romeo Cobzaru. Si sunt cateva motive importante pentru care Terrano s-ar putea sa fie o alegere mai buna pentru tine decat Patrol.



  • In primul rand este pretul. In 20-24 un Nissan Terrano de prin 2000-2003 costa 2,500 euro +/-. Un Patrol in schimb pleaca de la 10,000 euro. Si inteleg ca nu se compara Terrano cu Patrol pentru ca Patrol e modelul direct superior, dar daca esti incepator in ale SUV-urilor si off-road-ului, atunci Terrano este o alegere mult mai buna pentru tine.

  • Si aici vorbim doar despre pretul de achizitie. Un alt motiv foarte solid e pe partea de motorizari, pentru ca majoritatea motoarelor de pe Patrol sunt 3.0 TD-ul ZD30DDTi, care va trebui inevitabil schimbat deci alti bani, alta distractie. Terrano-ul in schimb vine cu vechiul 2.7 TD27Ti, care e mai vechi si mai anemic, dar e mult mai fiabil.

  • Chiar daca Terrano nu are toate jucariile lui Patrol si categoric nu are gloriosul 4.2 TD si nici figurile orizontale cu opturi verticale si motoare e-germane cum are Patrol-ul pe benzina, dar iti faci treaba si cu Terrano, la nivel de incepator si poate chiar si mediu. Daca nu stii ce e aia diferential autoblocant, de ce unele masini au doua schimbatoare si nu stii cine mi-a furat maimuta, atunci un Terrano este toata masina de teren de care ai nevoie. Plus ca garda la sol al lui Terrano e de 205-210 mm (in functie de model), iar Patrol are 210 mm garda la sol deci sunt la fel de inalte pentru ca doar femeile pot face diferenta dintre 5 mm. Si Terrano are si sasiu de tip scara, ca o masina de teren adecvata.


 


Nissan Terrano R20 rear aproapemasini


Motoare Nissan Terrano R20


Benzina


2.4 MPI K24S de 116, 118 si 124 cai – Foarte putin probabil sa gasesti un Terrano pe benzina in ziua de azi, dar daca gasesti….tot nu l-as lua. Nu ma intelege gresit, e un motor cinstit ca si fiabilitate, dar nu are efectiv nici un avantaj fata de ultra popularul 2.7 diesel. Ca si probleme specifice, garnitura de la capacul culbutor se uzeaza, distributia pe lant oboseste si alternatorul trebuie schimbat la fiecare 2-3 saptamani.


Diesel



  • 2.7 TDI TD27TI de 100 si 125 cai – Legendarul 2.7 TDI. Spuneam ca benzinarul nu are nici un beneficiu in plus fata de motorul asta, pentru ca poti merge si prin oras, bara la bara, fara probleme. Pentru ca nu este un diesel modern care este strangulat in oras de parca ar plati pentru serviciul asta. Problemele specifice sunt filtrul sita al sistemului de alimentare care e sensibil si se blocheaza repede, si debitemtrul de aer. Dar sincer voi pune „tot” la rubrica probleme generale pentru ca de acum sunt vechi si multe au fost intretinute la fel de bine ca o conversatie cu colegii de liceu ai sotiei tale, atunci cand mergi la reuniunea ei de liceu si pleaca la baie si tu ramai cu colegii ei.

  • 3.0 TDI ZD30DDTi de 154 cai – Nu. Daca mai gasesti unul in viata, tot iti recomand sa ii spui pas. Un motor strangulat de parca ar plati pentru serviciul asta, pentru ca se infunda peste tot cu depuneri de ulei si calamina, pana se blocheaza complet. Daca insisti totusi pentru motorul asta, prima operatiune pe care trebuie sa o faci este sa demontezi EGR-ul. Oricum nu ai filtru de particule pe motorul asta si oricum nu luai testul de emisii, cu sau fara EGR. Dar macar lasi motorul sa respire cat de cat, pana cand apuci sa cureti galeria de admisie si filtrul epurator.


 


Nissan Terrano R20 front aproapemasini


Probleme Generale Nissan Terrano R20



  • Rulmentii pe fata cedeaza presiunii la fel cum si eu cedez presiunii sociale atunci cand mi se spune ca trebuie sa merg la munca.

  • E o masina 4×4 deci neaparat trebuiesc verificate anvelopele, ca sa fie acelasi model si aproximativ aceeasi uzura. Si verificat pe dedesubt pentru ca au fost folosite in off-road, iar aici intra atat loviturile cat si rugina.

  • Exista si o cutie automata…mai degraba zis a existat candva o cutie automata, iar daca cumva gasesti un Terrano automat, ia sfatul lui Radu Almasan si fa pas cu pas, pe ritmuri de chitara.


 


 


 


Nissan Terrano R20 rear side aproapemasini


Verdict Nissan Terrano R20


Daca vrei un Patrol dar nu ai chiar bani de Patrol, Nissan Terrano R20 e o alegere excelenta. E o alegere excelenta si pentru cei care vor sa se apuca de off-road dar nu stiu nimic despre off-road si nici nu vor sa isi fractureze contul bancar. Daca ar fi sa il pun in ring, l-as pune cu Sorin Ion. Si daca trebuie neaparat sa il compar cu masini, atunci ar fi Santa Fe, Forester, Rexton, Freelander, Outlander si probabil am uitat cateva. Dar Terrano ramane una din cele mai serioase masini off-road de buget.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina oricum ai un 2.4 benzina pe care nu ai sa il gasesti, asa ca toata baza sta in dieselul de 2.7 TD si 125 cai.


 


Scrie un raspuns
  • Guess Who

    2024-07-24 11:22:55

    Posesor de Terrano 2 2.7 TD in 3 usi ( fost posesor de Suzuki Jimny si de Land Rover Freelander), masina merge incredibil de bine, cu un set de cauciucuri M/T te descurci pe offroad mediu binisor,nu se compara cu Patrolul Y61 de exemplu, dar ai unele avantaje la dimensiuni,fiind mai ingusta te poti strecura mai usor printre obstacole, si la greutate (aprox. 1.8 tone vs 2.2 Patrolul). As mai adauga ca motorul de 2.7 are distributia pe pinioane, foarte fiabila,dar zgomotoasa, fapt care l-a si ajutat sa supravietuiasca pana in 20-24.Rugina intradevar e o problema, dar daca gasesti una intretinuta te mai poate servi inca multi ani. Daca nu ai pretentii foarte mari de confort, se poate folosi ca si daily driver fara probleme.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA