Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault semneaza un acord pentru construirea unui nou vehicul electric Twingo

Twingo este de asteptat sa se bazeze pe o versiune a platformei AmpR Small care sta la baza noului Renault 5.



Sursa: uk.motor1.com


Grupul Renault si guvernul Sloveniei au semnat un memorandum de intelegere pentru a produce urmatoarea masina electrica Twingo in fabrica producatorului auto din Novo Mesto, incepand cu 2026.


Noul Twingo este de asteptat sa se vanda cu mai putin de 20.000 de euro, a declarat CEO-ul Renault, Luca de Meo. Acesta va inlocui modelul actual, care a fost dezvoltat cu Smart si a inclus atat versiunile ICE, cat si EV si care acum este scos din productie.


Productia va incepe cu o productie anuala de 150.000 de vehicule, au spus oficialii. Ei au refuzat sa dezvaluie valoarea investitiei implicate.


Memorandumul de intelegere a fost semnat la uzina, care produce vehicule Renault din 1973, de catre premierul Robert Golob si directorii Renault, a informat agentia de presa STA pe 24 iulie.


„Astazi semnam angajamentul Renault si al guvernului de a dezvolta in comun o linie de productie pentru o noua masina electrica in aceasta locatie”, a spus Golob. El a confirmat pe 22 iulie ca noul Twingo va fi construit in Slovenia.


Oficialii fabricii au declarat ca acordul va permite fabricii Novo Mesto sa sustina productia si sa pastreze 1.400 de angajati actuali dupa incheierea unui acord anterior pentru producerea modelelor Twingo si Twingo electrice actuale. In prezent, fabrica construieste masina mica Renault Clio intr-un singur schimb.


Noul Twingo a fost dezvaluit investitorilor in toamna anului trecut, iar de Meo a spus ca va fi dezvoltat intr-un „record” de doi ani pentru a concura cu producatorii auto chinezi.


El l-a descris ca fiind „un glont de argint pentru mobilitatea urbana durabila” si l-a comparat cu masinile japoneze kei, vehicule urbane low-cost care au motoare foarte mici pe benzina.


Renault a spus ca Twingo ar avea un cost lunar de mai putin de 100 de euro, fara a oferi detalii si un consum de energie „cel mai bun din clasa” de 10 kilowati ora la 100 km, ceea ce ar fi cu 50% mai bun decat vehiculele electrice mici actuale.


Sursa: uk.motor1.com


Twingo este de asteptat sa se bazeze pe o versiune a platformei AmpR Small care sta la baza noului Renault 5 small EV.


Renault si Grupul Volkswagen au fost in discutii pentru a imparti costurile de dezvoltare pentru noul Twingo, VW primind propria versiune. Cu toate acestea, discutiile s-au intrerupt in aceasta primavara si fiecare companie isi va dezvolta propriile vehicule electrice low-cost.


In schimb, Renault va colabora cu o companie chineza de inginerie pentru a dezvolta Twingo, a spus in mai. „Dezvoltarea masinii se va face cu un partener chinez pentru a ne imbunatati timpul si costurile de dezvoltare”, a spus un purtator de cuvant Renault la acea vreme.


Gilles Le Borgne, a declarat pentru Automotive News Europe ca producatorul auto urmareste un timp de productie de mai putin de 10 ore pentru Twingo.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA