Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mitsubishi se va alatura parteneriatului software Honda-Nissan EV

Legatura planificata subliniaza presiunea tot mai mare asupra producatorilor de automobile de a lucra impreuna pentru a reduce costurile masive implicate in dezvoltarea de noi tehnologii.



Sursa: mitsubishi-motors.com.au


 


Mitsubishi Motors este in discutii pentru a se alatura parteneriatului strategic planificat dintre Nissan si Honda, potrivit rapoartelor presei.


Nissan si Honda au declarat in martie ca intentioneaza sa colaboreze la componentele vehiculelor electrice si la inteligenta artificiala in platformele software pentru automobile, desi nu planuiesc o relatie de capital.


Reprezentantii celor trei producatori auto au refuzat sa comenteze.


Actiunile Mitsubishi au crescut luni potrivit stirilor.


Parteneriatul planificat subliniaza presiunea tot mai mare asupra producatorilor de automobile de a lucra impreuna pentru a reduce costurile masive implicate in dezvoltarea de noi tehnologii, precum si in cele doua tabere in care se imparte industria auto japoneza.


In cealalta tabara, Toyota lucreaza cu partenerii sai: Suzuki , Subaru si Mazda.


Mitsubishi Motors este detinuta in proportie de 34% de Nissan si face parte dintr-o alianta de lunga durata cu Nissan si Renault.


Participarea sa la parteneriatul planificat cu Honda ar fi o progresie fireasca, avand in vedere participatia Nissan in companie, au scris analistii de la Goldman Sachs intr-o nota catre clienti.


Sursa: mitsubishi-motors.com


„Credem ca cel mai important domeniu al acestei relatii raportate este software-ul”, au scris acestia, adaugand ca toate cele trei companii ar putea beneficia de urmarirea economiilor de scara.


Nissan, Renault si Mitsubishi au convenit anul trecut sa-si restructureze alianta, urmarind un parteneriat redus, dar mai pragmatic si mai agil.


Ca parte a acestuia, Nissan si Mitsubishi vor investi pana la 600 de milioane de euro (651 de milioane de dolari) si, respectiv, 200 de milioane de euro in afacerea de vehicule electrice a Renault, Ampere.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA