Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Suzuki Celerio ( 2014 – 2019 )

Esti blocat in timp si vrei o masina relativ noua, la un pret bun si nu iti pasa de dotari? Atunci Suzuki Celerio s-ar putea sa fie pentru tine.



Asta pentru ca Suzuki Celerio chiar asa se prezinta in fata ta. Daca te uiti prin anunturi, majoritatea au sub 50,000 de km si costa 7-8000 de euro. Practic, Suzuki Celerio e raspunsul tuturor celor care si-au dorit ca Golf IV sa se lanseze din nou.


Oare?


Suzuki Celerio trebuia sa fie inlocuitorul lui Alto, o alta masina pe care nu a cumparat-o aproape nimeni. Venea in continuare cu minimul de dotari, avea un schimbator mutat sus in locul cotieriei ca sa iti fie mai usor sa schimbi vitezele, pentru ca la 850 de ani cat are proprietarul tipic de Celerio, conteaza enorm. Si totusi nu a facut-o, pentru ca Celerio deja trebuia sa se bata cu Suzuki Splash la fel cum s-a batut Lorin Fortuna cu Bafotemos in tren, iar dupa Suzuki Splash a venit Suzuki Ignis, deci daca vroiai o masina ieftina, cu o pozitie de condus mai inalta, dar care sa nu fie blocata in 2002, Ignis era o optiune mult mai buna.


Iar asta a creat o problema, pentru ca Celerio e mult mai scump decat Splash, mult mai ieftin decat Ignis si nici nu sta chiar la jumatatea centrului. Plus ca foarte putini l-au cumparat, iar acei 3 cumparatori s-au decis ca asta va fi ultima lor masina pentru ca oricum au o varsta. Si nu fac misto de Celerio cum facea Vadim de Tuturiga, dar in momentul in care am delirat acest articol erau doar 13 Celerio la vanzare pe mobile.de si doar 1 anunt pe autovit. Nu doua, nu trei, ci doar unu.


Mirajul masinii second cu km putini.


Nu am crezut ca Suzuki Celerio va fi una din masinile unde voi atinge si rupa coarda sensibila, si anume mirajul kilometrilor putini la masinile second. Dar are sens, pentru ca daca vezi un Celerio din 2018 cu 60,000 km in bord, sunt sanse foarte mari ca acei km sa fie reali. Pentru ca Celerio a fost cumparata in principal de catre privati, care nici macar nu au cearcane si burta de la varsta, sunt deja la artrita. Oameni care in general nu conduc foarte mult si vor o masina noua dar ieftina. Nu ii judec, pentru ca inteleg logica si exista o piata si pentru oamenii astia.


Doar ca o masina care sta se degradeaza mult mai repede decat una care merge. Asa ca daca vezi o masina cu putini km si ceva ani in spate, nu este o ideea neaparat buna. Rugina avanseaza mai repede, conductele de plastic se uzeaza mai repede, franele si ele se uzeaza stand. Asa ca daca vrei sa faci o achizitie de genul, trebuie sa iei in calcul ca vei avea de schimbat destul de multe, de la banale garnituri pana la baterii si frane. Dar macar in cazul lui Celerio o revizie de genul te va costa echivalentul a doua beri si un Pall Mall Menthol. Si asta e frumusetea lui Celerio, pentru ca poti cumpara o masina simpla, cu putini km, si ieftina. Doar ca e simpla rau. Volan, pedale, schimbator si poate niste robineti la clima.


 


Suzuki Celerio front side aproapemasini


Motoare Suzuki Celerio


Benzina


1.0 K10B si K10C Dualjet de 68 cai – Mai avea nevoie de un cal putere pentru a atinge numarul magic, dar atat s-a putut. Dar si acei 68 de cai iti ajung pentru Celerio, pentru ca nu e o masina de fuga si nici nu e o masina de drum lung. Adica, singurul lucru care te opreste sa mergi cu Celerio pe autostrada e propria constiinta, la fel cum si singurul lucru care te opreste sa mergi la fundul gol pe strada e societatea.


 


Suzuki Celerio interior aproapemasini


Probleme Generale Suzuki Celerio



  • Faptul ca e o masina foarte ieftina, construita in India si livrata cumva si in Europa, inseamna ca s-a facut economie peste tot. Iar asta afecteaza si antifonarea care e inexistenta, de la tabla la capitonajul capotei. Dar macar ai avantajul ca nu vei merge niciodata suficient de repede incat sa fie deranjant zgomotul de afara.

  • Cutia automata e o cutie robotizata AGS si nu sunt cel mai mare fan al cutiilor robotizate. Plus ca un Celerio automat nu se leaga cu ideea de masina ieftina. E ca si cum ai bea Moet dintr-un bidon de Neumarkt. E ca Simona Patruleasa imbracata in bugetara. Ca daca as fi pomenit salopeta de santier, as fi insultat o categorie sociala de care avem nevoie si pe care o respect.

  • E o masina inalta si stramta deci nu e cea mai agila in curbe. Deci nu e chiar rivalul lui Opel Agila, adica Suzuki Splash. Ai ras? Nu? Ok, atunci ma conduc singur afara.


 


Suzuki Celerio rear side aproapemasini


Verdict Suzuki Celerio


Dupa cum am spus, daca pretentiile tale auto sunt la fel de mari ca ofertele salariale de la privat, si daca principalul criteriu este ca vrei o masina de oras cu km putini, aproape noua, la un pret bun, atunci Suzuki Celerio clar e o alegere foarte buna. Totusi, avand in vedere ca motorul este foarte bun, oare merita sa platest 7-8000 euro pe un Celerio cu 70,000 km, cand poti plati 2500-3000 euro pe un Suzuki Alto cu 200,000 km? Nu stim, noi doar punem intrebari. Pana una alta, Suzuki Celerio e o oferta foarte interesanta.


Ce motoare recomand? Oricum ai doar un benzinar de 1 litru si 68 de cai putere. Mai avea nevoie de un cal putere si era ce trebuie. Dar in oras iti ajunge si motorul asta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA