Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Audi va lansa sigla cu patru inele pe noile vehicule electrice din China

Miscarea Audi vine pe masura ce producatorii de automobile chinezi iau din ce in ce mai mult cota de la rivalii straini pe piata lor de origine cu vehiculele electrice experimentate in tehnologie.



Sursa: audi.com


Noile masini Audi cu baterii electrice dezvoltate in China pentru piata chineza nu vor folosi logo-ul cu patru inele al producatorului auto.


Decizia se datoreaza „considerarii imaginii marcii”, a spus una dintre persoane. De asemenea, reflecta utilizarea arhitecturii auto dezvoltate in colaborare cu partenerul chinez SAIC si o dependenta crescuta de furnizorii si tehnologiile locale.


Reuters nu a putut afla daca noua serie, care poarta numele de cod „Violet” in interior, va avea un alt logo sau va purta doar numele Audi pe vehicule.


Un concept de masina pentru serie urmeaza sa fie dezvaluit in noiembrie, cand Audi va explica si „povestea marcii” a seriei, au spus cele doua persoane. O a treia persoana care a fost informata despre aceasta problema a spus ca noua modele sunt planificate pana in 2030.


Audi, care este detinut de Volkswagen Group, a refuzat sa comenteze ceea ce a numit speculatii. SAIC a declarat intr-o declaratie pentru Reuters ca vehiculele electrice vor fi „adevarati Audi, cu ADN Audi autentic”.


Producatorii de automobile chinezi iau din ce in ce mai mult cota de pe piata lor de origine cu vehiculele electrice experimentate in tehnologie. Acest lucru a dus la scaderea vanzarilor pentru producatorii auto straini, dintre care multi se bazeaza mult mai mult pe modelele cu motoare pe benzina, impingandu-i sa formeze noi parteneriate.


Audi a vandut mai putin de 10.000 de vehicule electrice in China in primele sase luni ale anului 2024. In schimb, marcile chineze premium de vehicule electrice Nio si Zeekr au vandut fiecare de opt ori mai mult.


Audi si SAIC au declarat in mai ca vor dezvolta impreuna o platforma pentru vehiculele electrice pentru piata chineza.


Noua serie EV a Audi va folosi o baterie CATL si un sistem avansat de asistenta la condus (ADAS) de la startup-ul tehnologic chinez Momenta, au spus cele doua persoane cu cunostinte directe despre planuri. Arhitectura electrica a marcii IM Motors de la SAIC va fi utilizata in seria „Violet”, au adaugat ei.


Dezvoltarea de masini special pentru China permite producatorilor de automobile straini sa se familiarizeze cu cele mai noi functii in materie de vehicule electrice si de gusturile chinezesti, tintind in acelasi timp un grup urias de clienti.


Sursa: audi.com


Nu se asteapta ca masinile dezvoltate de China sa fie exportate initial in Europa sau alte piete. Producatorii de automobile precum Audi si VW ar face probabil cercetari suplimentare inainte de a adapta acele modele pentru alte piete, a declarat Yale Zhang, director general al companiei de consultanta Automotive Foresight din Shanghai.


VW a incercat, de asemenea, sa profite de expertiza Chinei in domeniul vehiculelor electrice. S-a ajuns la un acord cu Xpeng in acest an, care va vedea toate vehiculele electrice VW produse local folosind arhitectura dezvoltata in colaborare cu firma chineza.


Vehiculele electrice Audi vandute in prezent in China vor continua sa aiba logo-ul cu patru inele interconectate. Acestea sunt Q4 e-tron realizat cu partenerul FAW, SUV-ul Q5 E-tron realizat cu SAIC si Q6 E-tron realizat cu FAW, care va fi lansat in cursul acestui an.


Q6 E-tron este prima masina Audi care utilizeaza platforma electrica (PPE) premium avansata a VW si va folosi un ADAS furnizat de Huawei, au spus sursele.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA