Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes primeste aprobarea pentru a testa conducerea autonoma la nivel inalt la Beijing

Cu o concurenta intensa pe piata auto din China, Mercedes pariaza pe conducerea autonoma pentru a castiga un avantaj fata de concurenti si pentru a atrage clienti.



Sursa: mercedes-benz.ro


Mercedes-Benz a declarat ca a devenit prima marca auto internationala autorizata sa testeze conducerea autonoma avansata la Beijing intr-un moment in care producatorii auto autohtoni si la nivel mondial se intrec pentru a perfectiona tehnologia.


Aprobarea va permite Mercedes sa inceapa testele capacitatilor sale de auto-conducere de Nivel 4 pe autostrazile si drumurile urbane din Beijing ceea ce inseamna ca vehiculul poate indeplini toate sarcinile de conducere in anumite conditii, cu optiunea de anulare umana.


Unele dintre miscarile care vor fi testate includ parcarea, mersul inapoi si virajul la stanga in trafic aglomerat fara interventia soferului, potrivit unui comunicat al companiei.


Cu o concurenta intensa pe piata auto din China, producatorii pariaza pe conducerea autonoma pentru a castiga un avantaj fata de concurenti si pentru a atrage clienti.


Tesla lucreaza pentru a aduce in China tehnologia avansata de asistenta a soferului pe care o numeste Full Self Driving, obtinand permisiunea de a testa in unele zone din Shanghai. General Motors Co. a primit aprobarea anul trecut pentru a testa Cadillac-uri cu conducere autonoma in Shanghai.


Intre timp, companii de tehnologie precum Waymo de la Alphabet si Apollo Go de la Baidu dezvolta robotaxis ca viitorul mobilitatii, testand serviciul fara sofer pe strazile oraselor, inclusiv San Francisco si Wuhan.


Sursa: mercedes-benz.ro


In prezent, reglementarea chineza permite un sistem avansat de asistenta a soferului la nivelul 2 de automatizare, ceea ce inseamna ca o masina poate efectua directia, accelerarea si schimbarile de banda, dar un om trebuie sa monitorizeze condusul in orice moment si sa tina mainile pe volan.


Mercedes ofera in prezent Drive Pilot, un sistem de conducere autonoma de Nivel 3 omologat pentru drumurile publice europene, ca optiune in Germania si in unele state din SUA. Sistemul permite masinii sa preia controlul asupra functiilor de conducere in anumite conditii, eliberand soferul sa faca alte lucruri, cum ar fi sa raspunda la e-mailuri.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA