Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Isuzu Trooper ( 1991 - 2002 )

Vrei un Land Cruiser dar nu ai bani de Land Cruiser? Sau vrei un Land Cruiser la jumate de pret? Isuzu Trooper, cel mai potent SUV de moda de veche de care nu ai auzit niciodata. 


 


Daca esti in cautarea unui Isuzu Trooper, cel mai probabil nu ai nevoie de mine si nici de articolul asta pentru ca stii deja ce faci, si Isuzu Trooper nu are nevoie de nici un fel de prezentare. Isuzu Trooper, Maurice Munteanu al masinilor de teren. Lansat in 1991, asta este tehnic a doua generatie de Isuzu Trooper dar in Europa am avut doar modelul asta asa ca nu am sa ma complic. Desi asta spune doar 10% din poveste, pentru ca Isuzu Trooper s-a vandut in intreaga lume sub denumirile de Opel Monterey, Vauxhall Monterey, Holden Monterey, Subaru Bighorn, Acura SLX, Holden Jackaroo, Honda Horizon si inca alte cateva denumiri. Dupa cum spunea Brusli, "Nu imi este frica de producatorul auto care lanseaza 10,000 de masini o data. Imi este frica in schimb de producatorul auto care lanseaza aceeasi masina de 10,000 de ori.", iar in cazul lui Isuzu Trooper lucrurile asa s-au intamplat pentru ca a fost atat de bun. Nu stiu daca mai este in zilele noastre pentru ca cel mai tanar exemplar are 22 de ani vechime, dar la vremea lui a fost comparativ cu berea Stejar


Sigur, poate ca nu a avut chiar toate jucariile lui Land Cruiser sau ale lui Pajero sau Patrol, dar Isuzu Trooper a fost una din cele mai capabile masini de teren de pe vremea ei si era si considerabil mai ieftin. 


Dar sa revenim in 20-24 si sa vedem cum sta treaba. Avem doua motoare, un 3 litri diesel de 159 de cai pe care nu il vrei, si un 3.1 TD de 125 de cai pe care il vrei. Avem preturi care stau in zona de jos pentru genul asta de masina, singurul rival real fiind Hyundai Galloper, insusi un Pajero de buget. Avem o cutie manuala in 5 trepte si o cutie automata care a fost pusa si pe BMW Seria 3 si Seria 5, Opel Omega, Opel Frontera si altele, numele de cod e GM 4L30-E. Avem cateva jucarii de off-road. Avem o caroserie foarte rezistenta la rugina. Cateodata avem si numere de inmatriculare. 




Isuzu Trooper front side aproapemasini


Motoare Isuzu Trooper


Diesel



  • 3.1 TD 4JX1 de 125 cai - Acesta este motorul pe care il vrei, care din pacate a fost pensionat in 1998 dar care inca mai apare in anunturi din cand in cand. Genul ala de motor care nu are nevoie de curent ca sa porneasca. Probabil. In orice caz, e un motor de moda veche si destul de greu de ucis III, doar ca la varsta lui va trebui sa verifici garniturile care sunt mai coapte decat produsele Vel Pitar, cel dintai brutar. Nu serios, n-ai nevoie de baterie ca sa pornesti motorul asta.  

  • 3.0 TD 4JG2 de 159 cai - 1998 aduce atat cutia automata in 4 trepte cat si noul motor 4JG2 de 159 de cai. Da, primesti mai multa putere dar primesti si probleme la injectoare, turbina, rampa comuna, apa plata, carucior, maini taiete, picioare taiete, volanta cu masa dubla, coptura galbena, Sicutza, Morena. Asa ca fa un efort si cauta modelul mai vechi, cu motorul de 3.1 diesel. 


 



Isuzu Trooper side aproapemasini


Probleme Generale Isuzu Trooper



  • Chiar daca Isuzu Trooper e construit din aceleasi materiale ca barajul Vidraru, singurul care nu poate fi invins de catre timp este Ion Iliescu. Si pe langa faptul ca toate au o varsta si necesita reparate, multe dintre ele au fost folosite...ciobanite pe camp. Multe dintre ele arata mai rau decat orice persoana trecuta de 30 de ani care s-a dus la baut si a baut ca la 20 de ani si se lauda ca inca e in stare, ca apoi sa fie lovit(a) a doua zi de crunta realitate. Si te juri ca nu mai bei in viata ta, dar esti perfect constient(a) ca o sa te imbeti la fel de crunt. In viitorul apropiat. Posibil weekendul urmator, pentru ca nu mai poti a doua zi sa te imbeti crunt pentru ca ai nevoie de 2 zile ca sa iti revii. 

  • Nu o sa iti vina sa crezi, dar un SUV de moda veche este slab in curbe si modest in confort. Dar doar nu ti-ai luat Isuzu Trooper ca sa mergi cu el pe asfalt sau sa iei curbe cu mai mult de 20 km/h. De fapt, Isuzu Trooper e genul de masin....autotu....SU...tractor care nu are nevoie sa ia curba pentru ca merge inainte ca inainte era mai bine. E genul de masina pe care un deal sau un fluviu nu o vor opri. 




Isuzu Trooper front aproapemasini


Verdict Isuzu Trooper


E randul tau sa n-ai nicio grija atunci cand mergi pe orice suprafata care nu e neaparat asfalt. Doar ca trebuie sa ai grija la numarul tau de ordine in acest rand, pentru ca multe sunt mai abuzate decat butonul de replay de pe site-urile educationale care au materiale educationale cu Eva Kent si Alina Plugaru. Sau cele cu Ro-Mania. Dar daca gasesti unul intr-o stare decenta, atunci Isuzu Trooper e un veritabil Land Cruiser de buget, doar ca abilitatile de off-road nu sunt chiar atat de buget. 



Ce motoare recomand? Avand in vedere ca la noi in Europe au fost vandute doar motorizarile pe motorina, atunci vechiul 3.1 TD 4JX1 de 125 cai. 

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA