Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche este de acord sa ofere capital in acordul de restructurare Varta

Porsche va prelua, de asemenea, un pachet majoritar in divizia V4Drive Battery a producatorului Varta.


 


Sursa: manager-magazin.de


Sursa: manager-magazin.de


Producatorul german de baterii Varta a declarat ca a ajuns la un acord de restructurare cu creditorii sai, aducand marca de masini sport Porsche pentru a salva afacerea aflata in dificultate.


Acordul, incheiat dupa zile de negocieri intense, va reduce datoria lui Varta de la 485 de milioane de euro (534,86 milioane de dolari) la 200 de milioane de euro initial, a spus compania.


Varta, care produce baterii pentru pietele globale de automobile, industriale si de consum, cauta un compromis intre principalul actionar Michael Tojner, creditori si Porsche pentru a-si atenua datoria si a-si asigura capital proaspat.


Conform acordului, Tojner si Porsche vor oferi o injectie de capital de 60 de milioane de euro. Alte 60 de milioane de euro vor veni de la creditori ca imprumuturi garantate senior, a spus compania, adaugand ca un al treilea investitor ar putea veni mai tarziu.


„Suntem in discutii avansate cu alti investitori care ar dori sa ni se alature”, a declarat pentru Reuters CEO-ul Varta, Michael Ostermann.


Ajutand la salvarea lui Varta, Porsche va asigura accesul la bateriile de inalta performanta pentru masinile sale sport hybrid si electrice.


Producatorul auto a mai spus pe 17 august ca va prelua un pachet majoritar in divizia de baterii V4Drive a Varta printr-o majorare de capital, in principal printr-o contributie in natura.


„Prin preluarea majoritara planificata a V4Drive, noi vom aduce o contributie importanta la pastrarea tehnologiilor cheie in Germania”, a declarat Lutz Meschke, vicepresedinte al consiliului executiv al marcii Porsche.


In iulie, Ostermann a anuntat o restructurare radicala inainte de insolventa pentru Varta, care avea datorii pe care nu le putea deservi dupa ce a facut investitii costisitoare.


„Odata cu implementarea masurilor convenite astazi, finantarea si lichiditatea grupului au fost acum stabilizate in mod sustenabil si securizate pe termen lung”, a declarat Varta CFO Marc Hundsdorf.


Ostermann a spus ca nu exista nicio amenintare imediata de reduceri majore de locuri de munca.


Sursa: go2android.de


Sursa: go2android.de


"Ne dorim sa crestem, atat cu stocarea bateriei pentru sisteme fotovoltaice, cat si cu celule buton pentru castile Apple", a spus el.


Varta isi va pastra toate site-urile de productie in Germania, cu doar reduceri „moderate” de locuri de munca in administratie. „Vom pune Varta inapoi pe o cale de crestere profitabila”, a declarat el pentru Reuters.


Cu toate acestea, actionarii existenti vor pleca cu mainile goale, deoarece Varta va fi scos de la bursa in urma restructurarii. „Am incercat totul pentru a aduce micii actionari la bord  dar acest lucru nu este posibil din punct de vedere legal in aceasta situatie”, a spus Ostermann.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA