Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Spania considera ca UE ar trebui sa regandeasca planul de taxe pentru vehiculele electrice din China

Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat ca guvernul din Spania va incerca sa gaseasca un compromis intre China si Comisia Europeana cu privire la taxele suplimentare aplicate importurilor de masini electrice din China.





                                                                                               Sursa: igwheels.my


Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a spus ca Uniunea Europeana ar trebui sa-si reconsidere planul de a impune taxe suplimentare de pana la 36% pentru vehiculele electrice produse din China, spunand ca blocul nu are nevoie de un razboi comercial cu Beijingul.


„Trebuie sa fiu sincer si sincer cu dumneavoastra ca trebuie sa ne reconsideram noi toti, nu numai statele membre, ci si Comisia pozitia noastra fata de aceasta miscare”, a declarat Sanchez reporterilor pe 11 septembrie la Kunshan, China.


„Nu avem nevoie de un alt razboi, in acest caz un razboi comercial”, a spus Sanchez. „Cred ca trebuie sa construim punti intre Uniunea Europeana si China, iar din Spania ceea ce vom face este sa fim constructivi si sa incercam sa gasim o solutie, un compromis, intre China si Comisia Europeana”.


Spania a castigat deja o investitie majora de la Chery Auto din China, care va incepe anul acesta sa construiasca masini de la marca sa Omoda intr-o fosta fabrica Nissan din Barcelona.


China si UE au fost blocate intr-o disputa comerciala dupa ce Bruxelles-ul a decis sa majoreze tarifele la vehiculele electrice de fabricatie chinezeasca, sustinand ca companiile chineze beneficiaza in mod nedrept de subventii de stat si inund Europa cu productie in exces.


Ca raspuns, Beijingul a lansat anchete antidumping cu privire la exporturile UE de tuica, lactate si produse din carne de porc. Spania, ca cel mai mare exportator de carne de porc din Europa, este afectata in mod deosebit.



                                                                                                              Sursa: carsales.com.au


In intalnirea lor din 9 septembrie, Xi i-a spus lui Sanchez ca si-ar dori sa se intareasca relatiile, in special in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologiei inalte si a noilor energii, semnaland totodata frustrarea sa fata de respingerea UE asupra firmelor chineze.


„Speram ca Spania va continua sa ofere un mediu de afaceri echitabil, echitabil, sigur si nediscriminatoriu pentru companiile chineze care investesc si opereaza in Spania”, a spus Xi, potrivit unui raport al agentiei oficiale de stiri Xinhua.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA