Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Beijingul intensifica discutiile cu Bruxelles-ul cu privire la tarifele vehiculelor electrice

Ministerul Comertului incearca sa solutioneze disputele in curs privind tarifele suplimentare pentru vehiculele electrice fabricate in China, pe care Uniunea Europeana le va finaliza luna viitoare.



                                                                                                                                                         Sursa: businessday.ng


Beijingul initiaza negocieri comerciale intense cu Bruxelles-ul, incercand sa solutioneze disputele in curs privind tarifele suplimentare la vehiculele electrice produse din China, pe care Uniunea Europeana le va finaliza luna viitoare, potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului Comertului din China.


Wang Wentao, ministrul comertului, va vizita Europa si se va intalni cu Valdis Dombrovskis, vicepresedintele executiv si comisarul pentru comert al Comisiei Europene, pe 19 septembrie, a declarat purtatorul de cuvant la o conferinta de presa la Beijing pe 12 septembrie.


Cele doua parti vor desfasura „consultari” cu privire la tarifele antisubventii pe care UE le-a perceput provizoriu pentru vehiculele electrice din China, a declarat Wang.


 La o conferinta de presa din 10 septembrie, purtatorul de cuvant a dezvaluit ca Li Feiyi, viceministrul comertului, a purtat discutii cu Sabine Weyand, director comercial si general al Comisiei Europene, la Bruxelles, pe 9 septembrie.


In cadrul discutiilor, Li si-a exprimat „dorinta partii chineze de a se angaja in dialog si consultare pentru a rezolva in mod corespunzator frictiunile economice si comerciale dintre China si Europa si pentru a aborda in mod rezonabil preocuparile reciproce”, a adaugat purtatorul de cuvant.



                                                                                                                                                           Sursa: businessday.ng


Cazul antisubventie care implica vehiculele electrice fabricate in China este complex si are implicatii largi pentru relatiile China-UE, a mai spus purtatorul de cuvant. „Dar partea chineza considera ca atata timp cat partea europeana da dovada de sinceritate si depune eforturi pozitive, preocuparile ambelor parti pot fi rezolvate prin consultari”.


Comisia Europeana a anuntat pe 20 august o ajustare a tarifelor de pana la 38,1% pe care a propus-o pe 12 iunie pentru vehiculele electrice fabricate in China.


Dupa ajustari, tarifele provizorii la importurile de vehicule electrice de la companiile chineze BYD Co., Geely Automobile Holdings si SAIC Motor Corp. au fost reduse marginal.


Comisia intentioneaza sa finalizeze tarifele pana pe 30 octombrie.

Similar Articles

Munteanu Ioana

15 September 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA