Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault va investi 350 de milioane de dolari pentru a construi un nou pick-up in Argentina

Camioneta va fi unul dintre cele opt modele internationale anuntate in 2023. Renault incearca sa dubleze veniturile per masina vanduta in afara Europei pana in 2027, inclusiv Argentina.





                                                                                                                                             Sursa: motor1.com


Grupul Renault investeste 350 de milioane de dolari in Argentina pentru a construi un nou pick-up de jumatate de tona capacitate de incarcare, unul dintre cele opt modele globale anuntate in 2023, ca parte a unei noi strategii internationale.


Pickup-ul se va baza pe conceptul Niagara, un pick-up cu patru usi, cu caracteristici de stil SUV robust, inclusiv o placa de protectie, bara luminoasa si portbagaj si aripi evazate. Acesta va fi construit pe platforma modulara a grupului Renault, sau RGMP, pentru pietele internationale.


Investitia in fabrica din Cordoba, Argentina, a fost anuntata pe 16 septembrie. In total, Renault va cheltui 3 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari) pe pietele internationale in expansiune. Sub fostul CEO Carlos Ghosn, marca Renault si-a ridicat cota de piata extraeuropeana la aproximativ 50%, in mare parte cu masini mici, dar aceasta a scazut in ultimii ani sub actualul CEO, Luca de Meo.


Anul trecut, aproximativ 63% din vanzarile marcii Renault au fost europene, dar vanzarile internationale au crescut cu 9%. Aproape toate modelele Dacia sunt vandute in Europa, dar unele sunt marcate ca Renault pentru pietele globale.


In cadrul International Game Plan 2027, asa cum se numeste strategia globala de expansiune, pana in acel an vor fi lansate opt noi modele, pe doua platforme, una de la partenerul Geely pentru masini de dimensiuni medii si mari si cealalta RGMP, pentru masini intre 4 si 5 metri. lungi sau mici pana la mijlocii.


Renault incearca sa dubleze veniturile nete pe masina conform planului fata de 2019, cu accent pe masinile compacte si mai mari.



                                                                                                                                                Sursa: renault.ro


Modelele deja lansate includ SUV-ul Kardian mic pe RGMP si SUV-ul de dimensiuni medii Grand Koleos pe platforma Geely.


Noul pickup va fi al treilea model. Va fi construit doar in Argentina pentru vanzari interne si la export, a comunicat Renault. Aproximativ 65% din productie va fi exportata.


Renault nu a facut publice detalii despre noul pickup. Grupul vinde deja pickup-ul Renault Oroch, bazat pe SUV-ul Dacia Duster, cu profil similar conceptului Niagara, in America Latina.


Platforma RGMP poate fi configurata cu tractiune fata sau pe patru roti, cu un mic motor electric in spate. Grupurile de propulsie includ combustie interna, hybrid usor de 48 de volti si hybrid complet.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA