Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis isi propune sa pastreze marcile Autobianchi si Innocenti

Stellantis vrea sa pastreze cele doua marci italiene latente, Autobianchi si Innocenti, dupa ce un raport spunea ca guvernul Italiei ia in considerare daca sa le ofere companiilor chineze.


 



                                                                                                                                                         Sursa: cars.bonhams.com


Stellantis va incerca sa pastreze posesia a doua marci italiene latente pe care le detine, dar producatorul auto nu ar putea sa se ciocneasca de guvernul italian daca decide sa preia Autobianchi si Innocenti.


Cotidianul Il Sole 24 Ore a declarat in iulie ca guvernul Italiei se gandeste daca sa preia marcile auto nefolosite ale Stellantis si sa le ofere companiilor chineze pentru a le incuraja sa infiinteze fabrici in tara.


Ministerul italian al Industriei nu a negat raportul. Stellantis a spus ca nu a fost niciodata notificat cu privire la propunere.


Intrebat despre acest subiect la un eveniment de presa aici pe 17 septembrie, CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a spus: „Orice ar fi legile, vom respecta legile. Daca nu este lege, atunci vom incerca sa ne protejam interesele.”


Potrivit Il Sole, alocarea guvernului ar fi posibila printr-o lege adoptata in decembrie. Curtea de Conturi din Italia examineaza un proiect de lege. Decretul ar afecta marcile care au fost latente de cel putin cinci ani.


Innocenti a inceput productia de masini in 1960 cu A40, o versiune italiana a Austin A40 construita sub licenta de la British Leyland. A incetat productia in 1993.


Producatorul auto a castigat proeminenta in anii 1960 si 1970 cand a construit o versiune italiana a Mini si a urmat-o cu un model complet reproiectat realizat de Bertone. In 1980, Innocenti a fost preluata de Fiat, care face parte din Stellantis.


Autobianchi a fost fondata in 1955. A fost preluata de Fiat in 1968 si a produs masini de oras de lux, cum ar fi A112 si Y10. Y10 este un stramos timpuriu al actualei masini mici Lancia Ypsilon. Autobianchi si-a incheiat productia in 1995, cand a fost fuzionat cu Lancia.



                                                                                                                                                        Sursa: ev-database.org


Tavares a spus ca Stellantis este adesea criticata pentru ca are prea multe marci. „Avem deja 15”, a spus el. „Cred ca avem destule.”  


El a spus ca Stellantis isi foloseste marcile pentru a acoperi piata europeana in felul urmator:



  1. Un singur brand de lux: Maserati

  2. Trei marci premium: Alfa Romeo, Lancia si DS Automobiles

  3. Doua marci de top: Opel/Vauxhall si Peugeot

  4. Doua marci de baza: Citroen si Fiat

  5. Un brand chinezesc: Leapmotor


Portofoliul Stellantis include, de asemenea, marca de SUV-uri din SUA Jeep, care este cea mai recunoscuta marca a Stellantis la nivel global, trei marci nord-americane, Chrysler, Dodge si Ram, plus marca de vehicule utilitare usoare Fiat Professional.


Similar Articles

Aproape Masini

01 October 2024

D'ale Șoselei , Stiri , Home



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA