Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Scaderea abrupta a productiei Stellantis in Italia alimenteaza furia sindicatelor

Conglomeratul auto Stellantis, care produce modele Alfa Romeo, Fiat si Maserati in Italia, se lupta cu pietele in scadere din intreaga Europa.

                                                                                                                             Sursa: thestreet.com

Productia din fabricile Stellantis din Italia continua sa scada, pe fondul furiei crescande din partea sindicatelor auto.

Productia producatorului de automobile din Italia este programata sa scada sub 500.000 de vehicule in acest an, de la 751.000 in 2023, a declarat sindicatul FIM-CISL, invocand cererea persistenta de pe piata, in special pentru vehiculele electrice.

Proiectia semnaleaza un nivel de productie mult sub tinta pentru 2030 pentru productia anuala de 1 milion de vehicule pentru autoturisme si camionete, despre care Stellantis il discuta cu guvernul italian.

Sindicatele metalurgicelor din Italia au cerut o greva de o zi pe 18 octombrie pentru a protesta impotriva scaderii productiei.

Stellantis, care produce modele Alfa Romeo, Fiat si Maserati in Italia, precum si autoutilitare pentru alte marci, a produs 237.700 de masini in primele noua luni, potrivit FIM-CISL. Aceasta este in scadere cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut si chiar sub 2020, cand fabricile s-au inchis luni de zile dupa focarul initial de Covid-19.

Toate cele sase fabrici Stellantis din Italia au inregistrat o scadere a productiei in primele noua luni, a declarat sindicatul pe 2 octombrie.

Stellantis se confrunta cu pietele auto incetinite si mai competitive din Europa, unde cererea de vehicule electrice este in scadere. Productia de la fabrica Mirafiori din Torino, unde producatorul auto a suspendat productia Fiat 500e electric, care se vand incet, a scazut cu 68% in aceasta perioada.

Datele au intarit temerile de supracapacitate structurala in Europa pentru producatorii auto locali, pe fondul presiunilor crescande din partea rivalilor asiatici. Principalul producator din regiune, Volkswagen Group, a anuntat luna trecuta ca ar putea inchide fabricile din Germania pentru prima data.

„Daca tendinta observata in trimestrul al treilea ar fi confirmata in ultimul trimestru al anului, productia situatia ar deveni si mai serioasa”, cu mai putin de 300.000 de masini si aproximativ 200.000 de autoutilitare produse, a spus seful FIM-CISL. , Ferdinando Uliano.

Uliano, care prezenta raportul trimestrial al sindicatului privind productia producatorului de automobile din tara, a spus ca volumele de productie nu au fost ajutate de intarzierile in noua schema guvernamentala de stimulente pentru achizitii, care a fost anuntata la inceputul acestui an, dar introdusa abia in iunie.

„Credem ca lipsa stimulentelor in alte tari europene a avut un impact negativ”, a spus el.

                                                                                                                                                Sursa: stellantis.com

 Retragerea i-a dat o lovitura premierului Giorgia Meloni, care doreste sa creasca productia auto in Italia la 1 milion de vehicule pana la sfarsitul deceniului. CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, s-a contrazis cu Roma din cauza stimulentelor pentru vehiculele electrice si a deciziei companiei de a muta o parte din productie in tari cu costuri mai mici.

Tavares este sub presiune dupa ce rezultatele financiare ale grupului au scazut brusc in acest an, Stellantis anuntand o retrogradare la previziunile sale pentru 2024. Marja de profit ajustata este acum asteptata sa fie intre 5,5% si 7,0% pentru anul, in scadere fata de nivelul de doua cifre prognozat anterior, a declarat producatorul de automobile pe 30 septembrie.

Tavares urmeaza sa se adreseze unei comisii parlamentare italiene la sfarsitul saptamanii viitoare despre perspectivele tarii pentru productia de automobile.

Stellantis a declarat intr-o declaratie ca piata auto s-a confruntat cu o situatie complicata care, in special in Italia, a fost agravata de elemente, inclusiv costurile ridicate ale energiei si fortei de munca. O regandire ampla a politicilor industriale ale tarii a fost cheia pentru obtinerea rezultatelor propuse, a spus compania.

Similar Articles

Munteanu Ioana

03 October 2024

D'ale Șoselei , Stiri , Home



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA