Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Compania de reciclare Suez va prelua 20% din unitatea Renault de economie circulara

Suez, un specialist francez in recuperarea si reciclarea materialelor, va achizitiona o parte din The Future Is Neutral, care va primi si o injectie de numerar de 140 de milioane de euro. Este primul actionar extern al unitatii.




                                                                                                                   Sursa: drivetozero.fr


Suez, o mare companie franceza de gestionare a apei si a deseurilor, va prelua un pachet de 20% din unitatea de afaceri de reciclare a Grupului Renault, The Future Is Neutral, au declarat cele doua companii pe 3 octombrie.


Ca urmare a tranzactiei, Future Is Neutral va primi o injectie de numerar de 140 de milioane de euro de la Renault si Suez.


Suez, care furnizeaza servicii de reciclare a apei si a deseurilor, are un parteneriat din 2008 cu The Future Is Neutral, care a inceput in urma cu doi ani pentru a dezvolta activitatile „economiei circulare” ale Grupului Renault, inclusiv reconditionarea masinilor uzate, remanufacturarea pieselor si recuperarea materialelor reciclabile, inclusiv din vehicule electrice.


Acordul cu Suez va ajuta The Future Is Neutral sa-si accelereze si sa-si extinda activitatile, a declarat CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, la o conferinta de presa la sediul central al Grupului Renault din Paris.


Unitatea de afaceri veche de doi ani a avut venituri de peste 1 miliard de euro anul trecut si isi propune sa le dubleze pana in 2030, cand spera la venituri de 2,3 miliarde de euro.


Printre alti producatori de automobile, Stellantis a infiintat recent si o unitate de afaceri a economiei circulare , cu obiective similare de venituri.


Suez va contribui cu expertiza in reciclarea auto si „gestionarea deseurilor de automobile”  adica colectarea, crearea de mase de materii prime reciclate, sortarea si recuperarea materialelor. Scara sa industriala mare va produce fluxuri consistente de materii prime reciclate, au spus companiile.


„Experienta noastra de baza este transformarea deseurilor in noi resurse”, a declarat Sabrina Sousson, presedinte si CEO al Suez, care are aproximativ 40.000 de angajati in intreaga lume si a avut venituri de 8,9 miliarde EUR in 2023. „Le transformam in energie sau producem materii prime secundare. Nu a fost o idee buna sa ne consolidam colaborarea cu The Future Is Neutral.” 


Cablajul din cupru este un exemplu al modului in care Suez ar putea ajuta The Future Is Neutral sa creasca, a declarat Jean-Philippe Bahauad, CEO al The Future Is Neutral. 


Intr-o masina exista aproximativ 10 pana la 15 kg de cupru, dar in prezent sunt recoltate doar cateva kg pentru reciclare, partial pentru ca cererea si oferta nu se potrivesc perfect. „Exista o multime de oportunitati de a scoate mai mult cupru si de a-l reintroduce pe vehiculele noi”, a spus el.



                                                                                                                                                   Sursa: futuremobilitymedia.com


Suez, cu expertiza sa in dezmembrare si reciclare a metalelor, face deja acest lucru cu cuprul in alte industrii, a declarat Lyonel Rouve, CEO specializat in fluxuri la Suez. „Trebuie sa asortam oamenii care scapa de cupru si cei care au nevoie de el.”



The Future Is Neutral are patru filiale principale:



  • Gaia, care repara bateriile si lucreaza la reciclarea auto „in bucla inchisa”.

  • Indra, 50-50 intre Renault si Suez care a fost infiintata in 2008 ca specialist in dezmembrari

  • Boone Comenor Metalimpex, o filiala din Suez care recicleaza metalele auto

  • The Remakers, o unitate a Grupului Renault care reconditioneaza componente pentru Renault si alti producatori auto.


Suez este primul actionar extern la The Future Is Neutral, dar unitatea spera sa atraga mai multi parteneri, inclusiv cei care pot aduce mai mult capital.

Similar Articles

Aproape Masini

06 October 2024

D'ale Șoselei , Stiri , Home



Scrie un raspuns