Aproape Masini

Acum avem si magazin online

UE aproba tarifele pentru vehiculele electrice din China

UE si China vor continua sa caute mijloace alternative pentru a rezolva disputa comerciala, care a divizat membrii UE.




                                                                                                                                                           Sursa: businesskorea.co.k


Propunerea Comisiei Europene de a impune tarife definitive pentru vehiculele electrice de fabricatie chineza a obtinut sprijinul necesar din partea statelor membre intr-un vot din 4 octombrie, a spus comisia intr-un comunicat.


Comisia a adaugat ca va continua negocierile cu China in paralel „pentru a explora o solutie alternativa care ar trebui sa fie pe deplin compatibila cu OMC, adecvata in abordarea subventionarii prejudiciabile stabilite de ancheta Comisiei, monitorizata si aplicabila”.


Un regulament final trebuie sa fie introdus in registrul oficial pana pe 30 octombrie, a spus comisia.


Comisia, bratul executiv al UE, poate continua acum cu punerea in aplicare a sarcinilor, care ar dura cinci ani. Zece state membre au votat in favoarea masurii, in timp ce Germania si alte patru au votat impotriva si 12 s-au abtinut, potrivit unor persoane familiare cu procesul care au vorbit sub conditia anonimatului.


Decizia UE vine dupa ce o investigatie a constatat despre China ca si-a subventionat in mod nedrept industria. Beijingul neaga aceasta afirmatie si si-a amenintat cu propriile tarife pe sectoarele europene de produse lactate, coniac, porc si auto.


Blocul incearca in mod activ sa-si reduca dependentele de China, fostul presedinte al Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, avertizand luna trecuta ca „concurenta sponsorizata de stat a Chinei” este o amenintare pentru UE, care ar putea-o lasa vulnerabila la constrangere. UE, care a facut 739 de miliarde de euro (815 de miliarde de dolari) in comert cu China anul trecut, a fost impartita daca va continua cu taxele.



                                                                                                                                                       Sursa: arenaev.com


Comisia a spus in repetate randuri ca orice alternativa la tarife, cum ar fi pretul minim, trebuie sa aiba cerinte stricte, inclusiv alinierea la regulile Organizatiei Mondiale a Comertului, abordand impactul subventiilor Chinei si capacitatea de a fi monitorizata de UE pentru conformitate.


Noile tarife vor fi de pana la 35% pentru producatorii de vehicule electrice care exporta din China. Noile taxe ar fi peste rata actuala de 10%.

Similar Articles

Aproape Masini

06 October 2024

D'ale Șoselei , Stiri , Home



Scrie un raspuns