Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes se pregateste sa inceapa productia SUV-ului EQS electric

Mercedes va construi un SUV complet electric de lux cu sapte locuri, la fabrica sa din SUA, pentru export in Europa, pe masura ce marca isi extinde gama de produse electrice.



Sursa: Motor1.com


Mercedes-Benz va prezenta EQS, SUV-ul complet electric al marcii, pe 19 aprilie. SUV-ul EQS va fi construit in fabrica Mercedes din Vance, Alabama, si va fi exportat in Europa si alte piete globale si de asemenea se alatura berlinelor EQS si EQE pe platforma EVA. Dezvaluirea SUV-ului EQS este programata pentru Salonul auto de la Beijing iar modelul este de asteptat sa fie vandut spre sfarsitul acestui an.


Productia in Alabama este de asteptat sa inceapa in iunie. Pentru a sprijini productia de EQS, EQS SUV, EQE si viitoarele vehicule electrice, Mercedes a deschis o fabrica de baterii pe site si spune ca va incepe sa-si aprovizioneze celulele de baterie in SUA pana la jumatatea deceniului pentru productia de vehicule electrice.


Furnizorul de baterii, cu sediul in Japonia, Envision AESC  si partener al Renault-Nissan, va construi o fabrica din SUA pentru a furniza o noua generatie de componente pentru baterii pentru Mercedes.


Sursa: carmagazine.co.uk


Inainte de prezentare si inceperea productiei, Mercedes a lansat saptamana trecuta imagini oficiale ale interiorului si exteriorului camuflat al SUV-ului EQS cu sapte locuri. SUV-ul EQS are o capota si un spate scurt, cu un ampatament lung, care ofera masinii o cabina mare. La interior, optionalul MBUX Hyperscreen de 56 de inchi, care combina panoul de instrumente, ecranul tactil central si un ecran de divertisment pentru pasager, este disponibil si pe berlina EQS.


Mercedes nu a furnizat specificatii tehnice pentru SUV-ul EQS si nu a confirmat numele acestuia, dar berlina EQS ofera o autonomie de pana la 780 km de la o baterie de 108 kilowati/ora si are o putere de pana la 560 kilowati CP de la motoarele electrice de pe puntea fata si spate (modelele cu putere mai mica au un singur motor). EQS in versiunea cu un singur motor incepe de la aproximativ 97.000 de euro in Germania.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA