Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW formeaza asociatii mixte cu companii asiatice

VW va forma societati mixte cu companii asiatice pentru a asigura aprovizionarea cu nichel si cobalt pentru vehiculele electrice din China.



Sursa: malaysia.news


Volkswagen Group va forma asociatii mixte cu Huayou Cobalt si Tsingshan Group pentru a asigura aprovizionarea cu nichel si cobalt pentru vehiculele electrice din China si pentru a reduce costurile intr-o perioada de crestere a preturilor materiilor prime.


Miscarea face parte dintr-un impuls de 30 de miliarde de euro a producatorului de automobile pentru a construi o retea de fabrici de celule de baterii si a asigura un acces mai direct la materiile prime care sunt necesare.


VW, Huayou Cobalt si Tsingshan au semnat un memorandum de intelegere pentru o societate mixta in Indonezia, unde se afla peste 10% din rezervele mondiale de minereu de nichel laterit, pentru a se concentra pe alimentarea pentru productia de materii prime de nichel si cobalt.


In etapa finala de extindere a intreprinderii, va putea furniza materii prime pentru baterii pentru vehicule electrice de 160 gigawati/ora,dupa cum a declarat VW China intr-un comunicat. Aceasta corespunde unei productii anuale de aproximativ 120.000 de tone de nichel si 15.000 de tone de cobalt, a spus Huayou intr-un document separat catre Bursa de Valori din Shanghai.


A doua asociatie mixta a VW va fi formata cu Huayou in regiunea de sud-vest a Chinei Guangxi pentru rafinarea sulfatilor de nichel si cobalt, se arata in comunicat. „Cooperarea urmareste obtinerea unor avantaje semnificative de cost, asigurarea aprovizionarii cu materii prime si realizarea unui lant de aprovizionare transparent si durabil”, se arata in comunicat.


Cele doua parteneriate urmaresc sa contribuie la obiectivul pe termen lung al Grupului de reducere a costurilor cu 30-50% pentru fiecare baterie.


Sursa: investing.com


Preturile globale ale nichelului au crescut cu aproape 400% in acest an din cauza crizei din Ucraina, deoarece Rusia este un furnizor important, iar invazia sa in Ucraina si impunerea ulterioara de sanctiuni asupra Moscovei de catre Occident a provocat reactii negative in lant. Preturile de la Bursa de Metale din Londra au primit o noua crestere pe 8 martie, cand s-au dublat la 100.000 de dolari pe tona in cateva ore, dupa ce Tsingshan a cumparat cantitati mari de nichel.


Miscarea lui VW vine in timp ce rivalii, de la Tesla la BYD, cresc preturile pentru vehiculele electrice din cauza costurilor mai mari ale materiilor prime si urmeaza anuntul Ford de saptamana trecuta care descrie planurile pentru o asociere mixta cu celule de nichel in Turcia.


Sambata, CEO-ul producatorului chinez de vehicule electrice Li Auto, Li Xiang, a declarat ca producatorii de baterii au crescut preturile la un ritm pe care l-a considerat „revoltator” in al doilea trimestru si a avertizat ca acei producatori de vehicule electrice care nu au crescut preturile ar trebui, totusi, in curand sa faca acest lucru.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA