Stellantis declara ca fabrica sa din Kaluga functioneaza la o productie redusa, in timp ce companiile straine se confrunta cu presiuni ca sa se retraga, pe fondul razboiului din Ucraina.

Sursa: rusautonews.com

Stellantis continua sa construiasca camionete la fabrica sa de langa Moscova, chiar daca rivalul Renault a cedat presiunilor pentru a parasi operatiunile sale considerabile din Rusia. Fabrica Stellantis din Kaluga functioneaza la un nivel scazut, a declarat joi un purtator de cuvant, desi, in viitor, fabrica ar putea fi nevoita sa se inchida din cauza problemelor logistice si de aprovizionare.

Dupa saptamani de control din ce in ce mai intens, care au culminat cu acuzatii publice din partea presedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, Renault a declarat miercuri ca isi suspenda operatiunile la fabrica sa auto din Moscova si ia in considerare viitorul companiei sale rusesti AvtoVAZ, care detine cel mai bine vandut brand de masini din Rusia si anume Lada.

Sursa: carlabnews.com

Decizia Renault a intarziat fata de demersurile grupului Volkswagen, BMW si Ford Motor de a suspenda operatiunile in fabricile locale. Cu mai putine mize decat Renault in Rusia, CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat la inceputul acestei luni ca producatorul de marci precum Jeep, Peugeot, Opel si Fiat va opri exporturile si importurile catre si din Rusia. Tavares a spus ca Stellantis ar putea muta o parte din productia de furgonete de la uzina Kaluga, pe care o imparte cu Mitsubishi, la fabricile de furgonete din Hordain, Franta si Luton, Anglia.

Tavares a spus ca Rusia are un profit anual intre 20 si 30 de milioane de euro, ceea ce face ca orice impact asupra operatiunilor generale ale producatorului auto este neglijabil. Uzina Kaluga, la aproximativ 150 km sud-vest de Moscova, construieste aproximativ 11.000 de vehicule comerciale pe an.