Aproape Masini

Acum avem si magazin online

American Axle sustine strategia de electrificare prin achizitia Tekfor

American Axle consolideaza strategia de electrificare prin achizitia specialistului german in mobilitate electrica Tekfor.



Sursa: autonews.com


American Axle & Manufacturing Holdings achizitioneaza Tekfor Group intr-o afacere evaluata la peste 135 de milioane de dolari, deoarece furnizorul de automobile din SUA isi extinde portofoliul de electrificare.


Cumpararea de catre American Axle a companiei din Hausach, Germania, anuntata luni, vine cu 2.100 de angajati in opt fabrici din Europa si America.


Acordul este supus aprobarilor de reglementare si se asteapta sa se incheie in al doilea trimestru.


„Aceasta achizitie profita de punctele forte ale AAM cu un potential semnificativ de sinergie, diversifica mixul nostru geografic si de vanzari pentru clienti si mareste portofoliul nostru de produse de electrificare. In plus, aceasta achizitie se potriveste foarte bine cu abordarea noastra tactica recenta de fuziuni si achizitii”, a spus presedintele si CEO-ul AAM, David Dauch intr-un comunicat de presa. „Suntem incantati sa ne extindem tehnologiile de formare a metalelor pentru a servi o gama larga de clienti la nivel mondial.”


Sursa: annualreports.com


Acordul urmeaza investitia de 15 milioane de dolari a companiei de capital de risc Autotech Ventures din Silicon Valley din Detroit si impulsul sau pentru unitati de antrenare electrificate, motoare pentru roti si osii cu fascicul electric. In ciuda investitiei sale in electrificare, American Axle isi pastreaza radacinile in motorul cu ardere interna, de unde culege beneficiile consolidarii industriei.


Compania a primit o lovitura de 46,3 milioane de dolari in al patrulea trimestru din cauza productiei turbulente, a deficitului de forta de munca si a problemelor lantului de aprovizionare. Cu toate acestea, Dauch a declarat in februarie ca, in viitor, compania va beneficia de pe urma concurentilor care vor parasi spatiul de propulsie si transmisie, pe masura ce industria se indreapta catre vehiculele electrice.


American Axle ocupa locul 47 pe lista Automotive News Europe a primilor 100 de furnizori globali, cu vanzari de piese la nivel mondial catre producatorii auto de 4,71 miliarde de dolari in 2020.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA