Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul sef de design al Ford planuieste mai multe vehicule concept

Anthony Lo a lucrat in ultimul deceniu la Renault, unde a contribuit la crearea unui numar de concepte premiate. Iar recent si-a inceput aventura in cadrul Ford.



Sursa: strictly-business.com


Anthony Lo, angajat anul trecut ca director de proiectare al Ford Motor, planuieste sa prezinte mai multe vehicule concept deoarece electrificarea gamei producatorului de automobile prezinta ceea ce el numeste „o oportunitate o data in viata pentru ca noi sa regandim cum ar trebui un vehicul.”


„Un concept car nu este doar o sculptura”, a declarat el pentru Automotive News Europe. „Este o platforma pentru noi pentru a testa experientele si pentru a ne gandi, in cele din urma, cum ar trebui sa evolueze limbajul de design al marcii.”


Publicul va avea prima privire asupra viziunii lui Lo pe 20 aprilie, cand Ford planuieste sa lanseze un concept de vehicul electric pentru marca sa de lux Lincoln. Compania a distribuit luni o imagine teaser, denumind conceptul global „inspiratie pentru vehiculele noastre complet electrice Lincoln care vor veni in viitorul apropiat”.


Desi Lo nu a discutat in mod specific despre conceptul Lincoln, el a spus ca introducerea mai multor concepte decat a facut Ford poate ajuta la cresterea entuziasmului clientilor.


Lo a spus ca vehiculele electrice ofera designerilor mai multa flexibilitate si libertate de a crea interioare mai spatioase, care capata o importanta mai mare pe masura ce producatorii auto se concentreaza pe experientele de conectare si cele digitale.


„In trecut, designul exterior avea intotdeauna prioritate; face parte din ceea ce te atrage in showroom”, a spus el. „Dar din cauza cantitatii de caracteristici din interiorul vehiculului pe care le puteti controla ca utilizator, interfata cu utilizatorul devine din ce in ce mai importanta. Procesul de proiectare se intoarce cu susul in jos.”


El a spus ca echipele sale incep acum prin a se gandi la cine sunt clientii si a proiecta o experienta interioara in functie de nevoile lor specifice. Apoi se gandesc la cum arata vehiculul din exterior.


Sursa: autonews.com


Lo isi imparte timpul acum intre Detroit si Paris, unde familia lui inca locuieste. Garajul sau gazduieste un Mustang Mach-E si un Mustang Mach 1, pe care le foloseste pe drumul lung pana la studioul de design Ford din Koln, Germania.


Lo a spus ca va supraveghea divizia Ford Blue pentru vehicule cu ardere interna, precum si divizia Ford Model e pentru vehicule electrice. Designerii, a spus el, nu vor fi constransi sa lucreze doar pe vehicule electrice sau pe vehicule pe benzina, desi probabil ca nu li se va cere sa lucreze la mai multe programe cu diferite sisteme de propulsie simultan.


Lo a declarat ca a apreciat modul in care Mach-E a reusit sa onoreze mostenirea Mustang-ului in timp ce l-a mutat in viitor, dar a spus ca aceeasi formula ar putea sa nu functioneze pe fiecare linie de vehicule. Totusi, compania intra intr-o „perioada cu adevarat incitanta” din perspectiva designului, a spus el.


„Vom avea multe sanse sa ne luam placutele de identificare si sa incercam sa le reinventam”, a spus Lo. „Placutele de identificare reprezinta capitalul nostru, foarte, foarte pretioase si valoroase, dar cred ca sunt necesare unele schimbari. Vom face tot posibilul sa pastram ceea ce le face speciale si sa amestecam asta cu cele mai bune experiente digitale si fizice.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA