Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis opreste productia de furgonete in Rusia

Stellantis spune ca a incetat sa mai construiasca furgonete la fabrica sa din Kaluga, Rusia, din cauza lipsei de piese.



Sursa: rusautonews.com


Stellantis si-a oprit productia la fabrica sa de furgonete din Rusia deoarece a ramas fara piese, a declarat seful unitatii europene de vehicule usoare comerciale a producatorului auto, Eric Laforge, pentru Automotive News Europe.


Stellantis a declarat ca suspenda importurile si exporturile de vehicule din Rusia, in urma invaziei Ucrainei din februarie. Grupul opereaza o fabrica de autoutilitare in Kaluga, la 180 km sud-vest de Moscova, in parteneriat cu Mitsubishi, unde construieste autoutilitare de dimensiuni medii pentru marcile Citroen, Opel si Peugeot.


CEO-ul Carlos Tavares a declarat la sfarsitul lunii martie ca exista probabilitatea ca fabrica din Kaluga sa fie nevoita sa opreasca productia pe masura ce aprovizionarea cu piese de schimb s-ar diminua. Saptamana trecuta, Laforge a declarat pentru ANE ca fabrica si-a oprit operatiunile.


Sursa: europe.autonews.com


Multi producatori de automobile au suspendat sau au oprit operatiunile in Rusia de la inceputul razboiului din Ucraina, inclusiv Ford, BMW, Renault Group si Volkswagen Group.  Vanzarile de masini noi in Rusia au scazut cu 63% in martie.


Stellantis are o expunere relativ mica pe piata rusa. Productia la Kaluga a fost de aproximativ 11.000 de unitati anul trecut. Intentiona sa inceapa exportul de autoutilitare in Europa de Vest si de asemenea, sa inceapa asamblarea dubelor marca Fiat acolo. Stellantis va creste productia de furgonete la fabrica sa din Hordain, nordul Frantei, pentru a inlocui exporturile planificate din Kaluga, a spus Laforge.


Hordain si Kaluga construiesc dube bazate pe platforma K0 a lui Stellantis. Fabrica Hordain produce Citroen Jumpy, Fiat Scudo, Opel/Vauxhall Vivaro si Peugeot Expert pentru Stellantis, precum si Toyota Proace.


Mitsubishi construieste Pajero Sport in Kaluga. Fabrica este detinuta de PCMA Rus, o asociere in care Stellantis detine 70% si Mitsubishi 30%. Mitsubishi a declarat pe 8 aprilie ca „din cauza dificultatilor logistice, exporturile de vehicule si furnizarea de piese, productia se sisteaza”. Productia de la Kaluga a fost suspendata din martie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA