Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Schaeffler semneaza un acord pentru componentele vehiculelor electrice

Schaeffler a semnat un acord cu o companie norvegiana pentru furnizarea de metale rare pentru componentele necesare masinilor electrice.



Sursa: schaeffler.ro


Schaeffler a declarat ca a semnat un acord pentru a asigura furnizarea de magneti cu metale rare din Europa pentru afacerea sa cu motoare pentru vehicule electrice.


Este primul acord raportat de catre un furnizor sau producator de automobile din sectorul auto european pentru a procura metale rare in regiune. China controleaza in prezent furnizarea de metale rare, cum ar fi neodim, care sunt folosite in majoritatea motoarelor electrice „magneti permanenti” produse astazi.


UE incearca sa reduca dependenta de China pentru metale, care sunt si ele utilizate in turbinele eoliene, deoarece face eforturi pentru neutralitatea carbonului pana in 2050.


Schaeffler a convenit sa incheie un acord de cinci ani cu REEtec din Norvegia pentru a furniza oxizi de pamanturi rare incepand cu 2024, a declarat directorul operatiunii Andreas Schick pentru Reuters.


„Ne transformam intr-un furnizor de motoare electrice si crestem semnificativ. Prin urmare, in ceea ce priveste pamanturile rare, avem nevoie de parteneri competenti, care nu numai ca trec prin lantul standard de aprovizionare prin China, dar avem nevoie de un lant de aprovizionare local pentru Europa”, a spus el intr-un interviu.


Schaeffler, cu sediul in Herzogenaurach, Germania, isi face tranzitia de la componente cu ardere interna, cum ar fi rulmenti, la piese pentru vehicule electrice, cum ar fi motoare, punti electrice si module de antrenare integrate.


Sursa: schaeffler.com


Furnizorul ocupa locul 29 pe lista Automotive News Europe cu cei mai buni 100 de furnizori la nivel mondial , cu vanzari de automobile de 8,6 miliarde de dolari in 2020. Uniunea Europeana, Marea Britanie si Statele Unite se lupta pentru a construi industrii interne de pamanturi rare si de magneti pentru a se separa de China, care furnizeaza 98% din magneti permanenti Europei.


Este de asteptat ca cererea de magneti permanenti in vehiculele electrice si turbinele eoliene sa creasca de zece ori pana in 2050, cand UE si Marea Britanie s-au angajat sa reduca la zero emisiile nete de gaze cu efect de sera.


Fiind o industrie matura cu marje stranse, sectorul auto este cunoscut pentru ca se concentreaza intens pe reducerea costurilor, dar surse din industrie au spus ca exista o acceptare tot mai mare in randul producatorilor auto si al furnizorilor lor, ca trebuie sa plateasca mai mult pentru metalele rare provenite din Europa.


Ele pot fi comercializate ca fiind mai sustenabile, ceea ce poate justifica perceperea unui pret mai mare de catre client, spun analistii din industrie.


Metalele rare nu sunt neaparat rare pe cat problema este la procesarea complexa, care poate genera deseuri toxice si in general poluarea este un subiect sensibil pentru aceasta industrie. REEtec in schimb, detinuta in mod privat, foloseste o tehnologie mai curata, care necesita mai putina energie si prin care aproape toate substantele chimice utilizate in procesare sunt recuperate si refolosite, a spus CEO-ul Sigve Sporstol.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA