Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Citroen inceteaza productia monovolumului C4

Citroen va inceta productia ultimului sau monovolum C4, deoarece clientii se indeparteaza de monovolume in favoarea SUV-urilor si crossover-urilor.



Sursa: citroen.ro


Citroen va inceta productia ultimului sau minivan, Grand C4 SpaceTourer, in iulie, dupa aproape un deceniu, pe masura ce segmentul continua sa se restranga. Minivolumul a fost lansat in 2013 sub numele de C4 Picasso, iar Citroen spune ca au fost vandute peste 730.000.


Initial a venit in ambele versiuni cu cinci si sapte locuri (Grand), dar in ultimii ani a fost vanduta doar versiunea cu sapte locuri, numele fiind schimbat de la Picasso in SpaceTourer in 2019.


O schimbare a preferintelor clientilor a determinat majoritatea producatorilor de automobile sa elimine monvolumele din gama lor in favoarea SUV-urilor, crossover-urilor si versiunilor pentru pasageri ale dubelor comerciale.


„Schimbarea asteptarilor in materie de modernitate, stil si utilizare i-a indepartat pe clienti de piata de monovolume”, a declarat Citroen joi, anuntand incheierea productiei C4 SpaceTourer.


Cumparatorii care doresc un Citroen cu sapte locuri se limiteaza la doua dube de pasageri complet electrice, e-Berlingo mica si e-SpaceTourer de dimensiuni medii. Alte caracteristici de tip monovolum pot fi gasite in noul C5 X hatchback de dimensiuni medii si SUV C5 Aircross, a spus Citroen.


Primul monovolum Citroen a fost Evasion, lansat in 1994. A fost urmat de modele precum C8 de marime medie, compact Xsara Picasso si micul C3 Picasso.


Sursa: citroen.ro


Citroen a spus ca a vandut 732.000 de modele C4 Picasso/SpaceTourer din 2013, dintre care 352.000 au fost versiunea cu sapte locuri.


Vanzarile de Citroen C4 Picasso au atins apogeul in 2007, cand producatorul auto a vandut 115.000 de unitati Xsara Picasso si 215.000 de unitati C4 Picasso, a declarat producatorul.


C4 SpaceTourer este construit in fabrica Stellantis din Vigo, Spania, unde producatorul auto produce de asemenea mici dube comerciale si de pasageri pentru Citroen, Peugeot, Opel/Vauxhall si Toyota.


Odata cu disparitia lui C4 SpaceTourer, au mai ramas putine monovolume pe piata europeana si cele mai multe nu sunt programate pentru reinnoire cand ciclul lor de viata se termina. Printre acestea se numara Volkswagen Touran, Ford Galaxy si S-Max, Renault Scenic/Grand Scenic si Espace, Fiat 500L si Dacia Lodgy.


Pana in februarie, Citroen a vandut 2.345 de vehicule Grand C4 SpaceTourer, conform cifrelor Dataforce. Touran, lider de segment in ultimii ani, a inregistrat vanzari de 3.539 de unitati in acea perioada.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA