Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile in Europa au scazut in martie pe fondul crizei de piese din Ucraina

DS, Kia si Porsche s-au numarat printre marcile care au inregistrat profit, in timp ce Land Rover, Jaguar si Jeep au fost afectate de scaderi.



Sursa: dsautomoniles.ro


Vanzarile de masini noi in Europa au scazut pentru a noua luna consecutiv in martie, deoarece problemele lantului de aprovizionare cauzate de razboiul din Ucraina au continuat sa loveasca sectorul din regiune.


Inmatricularile au scazut de la an la an cu 19%, pana la 1,13 milioane pe pietele din Uniunea Europeana, Marea Britanie si EFTA, au aratat miercuri datele asociatiei industriale ACEA.


Hyundai Group a respins tendinta cu o crestere de 9,8% a vanzarilor, ajutand producatorul coreean sa devina al treilea grup cel mai bine vandut din Europa, dupa Volkswagen Group si Stellantis. Vanzarile la VW Group, cel mai vandut producator de automobile din Europa, au scazut cu 25%, in timp ce Stellantis, pe locul 2, a scazut cu 30%.


Printre marcile individuale, marca de lux Stellantis DS Automobiles a inregistrat o crestere a inmatricularilor cu 22%, ajutata de noul automobil compact DS 4 .


Kia a crescut de asemenea vanzarile cu 22%, sporit de popularitatea celui mai recent SUV Sportage si a masinii compacte Ceed.


Porsche de la Grupul VW a castigat 14% din vanzarile puternice ale masinii electrice Taycan si SUV-ului Macan.


Sursa: kia.ro


Printre marcile care au inregistrat o scadere abrupta a vanzarilor s-au numarat Land Rover, in scadere cu 54% si Jaguar, cu 44%.


Jeep, o marca componenta a grupului Stellantis, a inregistrat o scadere a inmatricularilor cu 36%, in timp ce marca ceha a Grupului VW Skoda a scazut cu 34%.


Producatorii de automobile au fost nevoiti sa reduca productia din cauza penuriei de componente, in special cablaje de sarma, produse in Ucraina.


Companiile de masini au inceput de asemenea sa renunte la asteptarile privind imbunatatirea disponibilitatii semiconductoarelor, obstacolele care se vad acum ajungand pana in anul viitor.


„Lipsa de piese si oprirea productiei legate de razboiul din Ucraina sunt destinate sa limiteze aprovizionarea auto si sa intarzie o redresare asteptata a vanzarilor”, a scris analistul Bloomberg Intelligence Michael Dean intr-o nota.


In timp ce cererea continua sa depaseasca oferta, inflatia record din regiunea euro poate incepe sa afecteze deciziile de cumparare, potrivit prognozatorului LMC Automotive.


Prognozatorul si-a redus estimarea de crestere in Europa de Vest la doar 0,4%, asteapta ca livrarile vor totaliza doar 10,63 milioane, cu mult sub pragul de 14 milioane pe care industria o depasea inainte de pandemie.


Toate pietele majore ale Uniunii Europene au raportat o scadere a inregistrarilor in martie, variind de la 20% in Franta si 18% in Germania la 30% in Italia si Spania.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA