Volkswagen si BP planuiesc sa-si aprofundeze parteneriatul european de incarcare electrica si l-ar putea extinde in alte regiuni si tehnologii, au declarat directorii executivi ai ambelor companii.

Sursa: chargedevs.com

Punctele de incarcare rapida VW sunt instalate la 8.000 de statii de alimentare BP din Europa.

Comentariile reflecta eforturile tot mai mari ale producatorilor de automobile si companiilor energetice, inclusiv companiilor de utilitati si petroliere, de a extinde infrastructura de incarcare a vehiculelor electrice.

Pentru a rezolva problema, ambele grupuri intentioneaza sa instaleze impreuna 8.000 de unitati de incarcare rapida Flexpole de 150 kW de la VW in toata Europa pana in 2024, intr-o intelegere prin care BP va instala incarcatoarele in reteaua sa de benzinarii.

Prima faza a lansarii va avea pana la 4.000 de puncte de incarcare la statiile de alimentare BP Aral din Germania si site-urile de vanzare retail BP din Marea Britanie in urmatoarele 24 de luni.

Locatiile incarcatoarelor vor fi integrate in navigatia si alte aplicatii din masina ale vehiculelor VW, Seat si Skoda, precum si in aplicatia de incarcare a VW, Elli. Incarcatoarele vor fi disponibile oricarui sofer de vehicule electrice.

Sursa: bp.com

„Sunt atat de multe domenii in care suntem complementari”, a declarat directorul general al Grupului VW, Herbert Diess, reporterilor, in marginea unui eveniment de la Duesseldorf, dezvaluind primele statii de incarcare pentru vehicule electrice ale unei cooperari europene.

„BP are o retea foarte puternica in multe locuri ale lumii. Deci inseamna ca ceea ce facem aici putem face si in alte locuri”, a spus Diess, adaugand ca BP ar putea fi si un partener puternic in domeniul incarcarii camioanelor electrice.

CEO-ul BP, Bernard Looney, a declarat ca reteaua de incarcare va fi deschisa altor marci, un factor de diferentiere cheie pentru reteaua de compresoare Tesla, care a inceput sa se deschida rivalilor dar inca ramane accesibila doar soferilor Tesla pe numeroase piete.

„Lucru care imi place la parteneriate: putem face impreuna lichide de racire, putem face impreuna energie, electrificare, hidrogen… toate aceste lucruri”, a spus el. „Vom face impreuna in 3-4 ani lucruri pe care nici nu ne-am imaginat ca exista astazi”.

VW are, de asemenea, cooperari europene de incarcare cu Enel din Italia si cu Iberdrola din Spania, Diess spunand ca va exista in curand o actualizare cu privire la alianta Iberdrola.