Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai va incheia proiectele cu Rimac

Hyundai va incheia proiectele cu Rimac, spun sursele, dupa ce producatorul auto croat a  aprofundat legaturile cu Porsche.



Sursa: motor1.com


Hyundai Motor incheie colaborarea cu Grupul Rimac, au declarat unele surse, dupa ce producatorul croat de automobile a aprofundat legaturile cu Porsche. Hyundai si marca sora Kia, au investit impreuna 80 de milioane de euro in startup-ul electric in 2019 pentru a lua o actiune de 12% in companie.


Hyundai a anuntat ulterior doua proiecte: o masina sport electrica pentru sub marca Hyundai de performanta N si inca un vehicul sportiv electric.


Relatia Hyundai cu Rimac s-a inrautatit pe masura ce compania croata a devenit mai strans legata de Porsche, potrivit unei surse.


Anul trecut, Porsche si-a majorat pachetul de actiuni la Rimac la 24%, in crestere de la 10%.


Hyundai va finaliza proiectul de masini sport electrice inceput in colaborare cu Rimac intern, a spus una dintre surse. Data estimata a lansarii vehiculului este inceputul anului 2023.


„Avem doua proiecte active la nivel inalt in derulare, unul finalizat si mai multe proiecte viitoare in discutie”, a declarat o purtatoare de cuvant a Rimac intr-un raspuns prin e-mail la intrebarile Automotive News Europe.


Sursa: topgear.com


Rimac a negat ca influenta sporita a Porsche in companie a provocat o ruptura cu Hyundai.


„Hyundai a sprijinit transformarea companiei in ultimele 12 luni, inclusiv prin separarea tehnologiei Rimac si unirea fortelor cu Bugatti sub noua companie Bugatti Rimac”, a spus purtatorul de cuvant.


Rimac isi produce si propriile supermasini electrice, cel mai recent fiind Nevera, care urmeaza sa ajunga la clienti in acest an. Nevera va fi limitat la 150 de unitati.


„Miza devine din ce in ce mai mare”, a spus el pentru Bloomberg .


Mate Rimac a declarat pentru Automotive News Europe in februarie ca, in ciuda investitiilor in actiuni de la Porsche si Hyundai, Rimac nu a fost inca pe deplin stabilit. „Nu suntem inca peste marginea sau iesim din Valea Mortii a companiilor”, a spus el.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA