Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Faurecia si firma de reciclare Veolia vor colabora pentru interioarele auto

Faurecia va colabora cu compania franceza Veolia pentru a produce materiale plastice reciclate pentru interioarele auto.



Sursa: Faurecia.com


Faurecia si compania franceza de reciclare Veolia au semnat un parteneriat de cooperare si cercetare cu scopul de a utiliza in medie 30% din plasticul reciclat in interiorul masinilor pana in 2025, au declarat companiile.


Colaborarea, in cadrul careia plasticul reciclat va fi folosit in panourile de bord, panourile usilor si consolele centrale ale masinilor din intreaga Europa, va reduce amprenta de carbon a Faurecia, ajutand-o sa-si avanseze planul de neutralitate CO2 si sa extinda gama de produse Veolia la interiorul vehiculelor.


„Folosirea materialelor plastice reciclate este una dintre provocarile cheie pentru transformarea ecologica a industriei auto”, au declarat marti companiile intr-un comunicat.


Producatorii de automobile cauta sa sporeasca continutul reciclat si durabil al vehiculelor lor pentru a indeplini obiectivele corporative de sustenabilitate si pentru a se potrivi cu promisiunea de mediu a masinilor electrice.


Volkswagen furnizeaza materiale reciclate utilizate in noua dubita electrica ID Buzz , inclusiv pardoseli, unele huse pentru scaune si garnitura tetierelor. BMW si Mercedes-Benz se numara, de asemenea, printre producatorii de automobile care doresc sa foloseasca mai multe materiale reciclate in masini, cum ar fi gama Mercedes EQ complet electrica si conceptul de vehicul BMW iVision Circular.


Sursa: Investir.fr


Grupul Renault este in proces de transformare a fabricii de asamblare Flins de langa Paris intr-un centru de renovare si reciclare.


Veolia, care a incheiat recent achizitia concurentului sau Suez, va incepe productia de materii prime secundare la site-urile sale de reciclare existente in Franta din 2023. Compania are activitati in managementul deseurilor, apei si energiei si a avut in 2021 venituri de 28 de miliarde euro.


„Veolia isi creste capacitatile de reciclare a plasticului cu investitii continue in industrializarea si extinderea site-urilor noastre de reciclare existente in Franta si la nivel global, cu obiectivul de a atinge o cifra de afaceri de 1 miliard de euro pana in 2025”, a declarat directorul operational al companiei, Estelle Brachlianoff, intr-un comunicat.


Faurecia, cu sediul in Nanterre, Franta, ocupa locul 8 in topul Top 100 de furnizori mondiali a Automotive News Europe, cu vanzari de automobile de 17,6 miliarde USD in 2020.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA