Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes lanseaza modulele de conducere autonoma de nivel 3 pe Clasa S, EQS

Mercedes-Benz va oferi Drive Pilot, primul sistem de conducere autonom de Nivel 3 aprobat pentru drumurile publice europene , ca optiune pentru modelele Clasa S si EQS incepand cu 17 mai.



Sursa: group.mercedez-benz.com


Producatorul auto va oferi sistemul de conducere autonoma conditionata, primul omologat pentru drumurile publice europene, incepand de la 5.300 de dolari. Drive Pilot va costa 5.000 de euro pentru Clasa S si 7.430 de euro pentru EQS in Germania, a declarat vineri Mercedes.


Sistemul permite masinii sa preia controlul asupra functiilor de conducere in anumite conditii,  soferul avand posibilitatea de a face alte lucruri, cum ar fi sa raspunda la e-mailuri. Drive Pilot este aprobat pentru utilizare pe autostrazile germane de aproximativ 13.000 km la viteze de 60 km/h sau mai putin, ceea ce inseamna ca utilizarea sa principala ar fi in trafic aglomerat sau ambuteiaje.


Drive Pilot foloseste radar si camere, precum si senzori cu ultrasunete si umiditate, pentru a furniza computerelor vehiculelor date despre starea drumului. Acesta controleaza viteza, franarea si pozitia benzii. Sistemul poate cere soferului sa preia controlul in orice moment, o conditie prealabila pentru autonomie de Nivelul 3. Daca soferul nu raspunde in 10 secunde, masina se va opri de urgenta.


Sistemul va fi oferit doar in masinile noi si nu poate fi modernizat, a declarat vineri un purtator de cuvant al Mercedes, deoarece necesita instalarea de hardware suplimentar.


Mercedes a primit aprobarea in decembrie de la autoritatile germane de reglementare pentru sistem, invingand Tesla si alti rivali in cursa pentru castigarea certificarii pentru conducere asistata conditionat sau Nivelul 3 pe scara SAE.


Sursa: group.mercedes-benz.com


Producatorul auto urmareste sa primeasca certificarea pentru a vinde sistemul in California si Nevada pana la sfarsitul acestui an. Germania ramane singura tara europeana care permite conducerea automata de Nivel 3, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al Mercedes.


BMW, rivalul premium al Mercedes, spera sa obtina aprobarea in acest an pentru un sistem de Nivel 3 in noua sa berlina de lux Seria 7. Tesla a promis de multa vreme abilitati adevarate de ,,hands-off” pentru pachetul sau Full Self Driving, dar totusi solicita soferilor sa fie pe deplin atenti si gata sa preia conducerea.


Volvo testeaza ceea ce numeste „conducere autonoma nesupravegheata”, pe care isi propune sa o aiba la dispozitie clientilor din California, inainte de a o lansa pe alte piete, iar Stellantis spune ca va avea Nivelul 3 disponibil pana in 2024.


Mercedes spune ca se pregateste pentru urmatorul pas in conducerea automata cu „preinstalarea” Intelligent Park Pilot, care permite parcarea fara sofer.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA