Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW va reinvia Scout ca SUV electric in SUA

Grupul Volkswagen intentioneaza sa dezgroape sigla Scout off-road pentru a ocupa o cota mai mare din piata in plina expansiune a camioanelor de categorie musca din SUA.



Sursa: autobarnclassiccars.com


VW a achizitionat drepturile asupra marcii Scout cu o afacere din 2020 pentru Navistar International. Grupul VW intentioneaza sa introduca un nou SUV electric Scout si un pick-up electric, a raportat The Wall Street Journal.


Scout va functiona ca o unitate separata a Grupului VW in SUA, alaturi de celelalte marci ale companiei, se arata in comunicatul oficial. VW este pregatit sa investeasca initial 1 miliard de dolari in proiectul Scout, a spus The Wall Street Journal, iar ulterior va cauta alti investitori.


Grupul VW este unul dintre cei mai mari producatori auto la nivel mondial, dar are o amprenta de vanzari relativ mica in SUA, care s-a inclinat catre o gama extinsa de camioane usoare in ultimii ani.


Producatorul de automobile, care a castigat o multime de adepti in SUA cu Microbus si Beetle, s-a chinuit sa intre pe piata americana de pick-up, dominata de mult de Detroit 3. De asemenea, ii lipseste un SUV off-road de buna credinta, cum ar fi Jeep Wrangler sau Land Rover Defender.


Sursa: morenewsonline.com


Grupul VW a achizitionat marca Scout atunci cand unitatea sa de camioane Traton a achizitionat Navistar International in 2020. Navistar a fost creat in 1985, cand International Harvester, care detinea marca Scout, a renuntat. International Harvester, cunoscut pentru tractoare si camioane grele, a inceput sa construiasca Scout in noiembrie 1960.


Camioanele usoare, in special SUV-urile, pickup-urile si crossover-urile, sunt in plina expansiune si sunt printre cele mai profitabile vehicule din industria auto din SUA. General Motors a reinviat Hummer ca marca de vehicule electrice si Ford Motor a reinviat insigna Bronco cu  succes. Iar o batalie apriga apare pe masura ce startup-uri de vehicule electrice precum Rivian vizeaza piata SUV-urilor electrice si a pickup-urilor.


VW vizeaza vanzari de pana la 250.000 de modele Scout anual in SUA, a raportat The Wall Street Journal, productia fiind programata sa inceapa in 2026.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA