Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota lanseaza primul vehicul electric bZ4X intr-un debut prudent

Toyota a inceput comercializarea in mod oficiala a crossover-ului electric bZ4X in Japonia si Europa.



Sursa: pressroom.toyota.com


Toyota a lansat bZ4X, prima sa masina complet electrica produsa in serie in Japonia, momentan disponibila doar pentru inchiriere, o strategie despre care producatorul auto spune ca va ajuta la atenuarea grijilor soferilor cu privire la durata de viata a bateriei si valoarea de revanzare.


Combinand asigurarea, costurile de reparatie si garantia bateriei in afacere, Toyota va inchiria SUV-urile bZ4X la echivalentul a 39.000 USD pentru primii patru ani. Anularea in primele 48 de luni va insemna o taxa suplimentara.


Desi acceptarea vehiculelor electrice a fost lenta in Japonia, acest lucru se va schimba, iar Toyota ar putea risca sa piarda cota de piata concentrandu-se mai degraba pe un model de leasing decat de cumparare, a spus analistul CLSA Christopher Richter.


„Orice faci si care ingreuneaza cumpararea poate nu este un lucru bun. Este o strategie care nu-mi place atat de mult”, a spus el.


Toyota isi propune sa inchirieze 5.000 de vehicule crossover cu tractiune fata in anul financiar curent, aproximativ aceeasi cantitate de vehicule electrice pe care analistii estimeaza ca Tesla le-a vandut in Japonia anul trecut.


Producatorul auto planuieste sa inceapa lansarea modelului bZ4X pe alte piete in cursul acestui an, iar precomenzile au inceput deja in unele tari europene, unde masina va fi disponibila printr-un program de leasing care include intretinere, furnizarea unui incarcator wallbox si acces  la serviciile conectate.


Sursa: global.toyota


BZ4X cu tractiune fata are o autonomie de pana la 516 km  cu o baterie complet incarcata in regimul de testare WLTP din Europa, spune Toyota. Versiunea cu tractiune integrala are o autonomie de pana la 470 km.


Vehiculele electrice au devenit populare in Europa prin programele de inchiriere oferite de angajatori, iar Toyota ar putea incerca o abordare similara pentru a populariza masinile electrice, dupa cum a declarat Seiji Sugiura, analist senior la Institutul de Cercetare Tokai Tokyo.


Clientii incepatori sunt ingrijorati de durata de viata a bateriei si de scaderea potentiala a valorii de schimb in timp, crede Shinya Kotera, presedintele KINTO, unitatea Toyota care ofera contractele de leasing. „Este rolul nostru sa risipim anxietatea” fata de vehiculele electrice, a spus el.


Importurile in Japonia de vehicule electrice cu baterii au crescut de aproape trei ori pana la un record de 8.610 vehicule in 2021, potrivit datelor din industrie. Analistii estimeaza ca aproximativ 60% dintre acestea erau Tesla.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA