Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes emite rechemarea „do not drive” pentru mai mult de 290.000 de vehicule

Producatorul auto Mercedes a anuntat ca este posibila o defectiune a franelor pentru vehiculele potential afectate.



Sursa: group.mercedes-benz.com


Mercedes-Benz SUA recheama peste 290.000 de vehicule din SUA pentru un defect care ar putea reduce performanta franelor sau ar putea cauza defectarea franei, crescand riscul unui accident.


Rechemarea acopera anumite vehicule Clasa ML , Clasa GL si Clasa R, inclusiv unele modele diesel si electrice hybrid, din anii model 2006 pana in 2012. De asemenea, Mercedes a emis o notificare de evitare a conducerii pentru vehiculele afectate.


Producatorul de automobile a spus ca functia servofranelor la aceste vehicule ar putea fi afectata de coroziune in zona articulatiilor carcasei din cauza acumularii de umiditate, conform unui raport de rechemare de siguranta transmis la 11 mai NHTSA.


Dupa un timp prelungit pe teren si in combinatie cu expunerea semnificativa la apa, aceasta coroziune poate duce la o scurgere a servofranei. In acest caz, suportul fortei de franare ar putea fi redus, ceea ce duce la o crestere a fortelor pedalei de frana necesare pentru a decelera vehiculul”, se relateaza in raport.


Sursa: group.mercedes-benz.com


In cazuri rare de coroziune severa, poate aparea defectarea franei. Conform raportului, servofranele sunt produse de Continental Tire the Americas din Fort Mill, Carolina de Sud.


Mercedes a declarat autoritatilor de reglementare a sigurantei auto din SUA ca a confirmat ca nu exista accidente, rani sau decese legate de acest defect. Pentru a remedia problema, dealerii vor inspecta carcasa servofranei pentru coroziune si ar putea avea acele piese inlocuite, daca este necesar.


Dealerii au fost anuntati joi iar proprietarii de vehicule vor fi anuntati pana pe 27 mai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA