Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW respecta obiectivele de productie, in ciuda problemelor lantului de aprovizionare

BMW trece la porturi alternative din China pentru a face fata perturbarilor cauzate de restrictiile stricte ale tarii pe fond de coronavirus.



Sursa: apnews.com


Seful de productie al BMW a declarat ca producatorul auto isi va indeplini obiectivele de productie pentru 2022, chiar daca congestionarea porturilor din China, inchiderile din Ucraina si alte probleme ale lantului de aprovizionare continua sa afecteze vanzarile.


Oferind un interviu, Milan Nedeljkovic a spus ca BMW trece la porturi si moduri de transport alternative din China pentru a face fata perturbarilor cauzate de restrictiile stricte legate de coronavirus. El a declarat ca BMW inca se asteapta sa mentina productia la aproximativ acelasi nivel ca anul trecut.


„Putem compensa in continuare volumul pierdut si deficitul de componente”, a declarat Nedeljkovic, spunand ca este increzator ca va indeplini obiectivul de productie stabilit la inceputul anului.


In timp ce reteaua de productie a BMW a simtit tensiunea din cauza situatiei lantului de aprovizionare in primul trimestru, s-a descurcat mai bine decat rivalii. Livrarile producatorului de masini din Munchen au scazut cu 7,3% in primele trei luni, mai putin de jumatate fata de Mercedes-Benz si Audi.


Sursa: europe.autonews.com


Rezultatul BMW se bazeaza pe succesul comparativ de anul trecut in depasirea crizei fara precedent a cipurilor. Lipsa de semiconductori ramane problema cea mai presanta a companiei, dupa cum a spus Nedeljkovic.


In plus, producatorul auto trebuie sa se pregateasca reteaua de productie pentru deficitul de gaz care se profileaza in cazul in care Germania este fortata sa rationalizeze.  „Pe termen scurt, este foarte dificil pentru industria auto si furnizori sa se descurce fara gaz”, a completat Nedeljkovic.


Producatorii de automobile folosesc in principal gaz in atelierele lor de vopsire, dar si pentru a produce anumite componente.


Pentru fabrica sa din Leipzig, BMW cauta hidrogen pentru procesele de productie, deoarece infrastructura este instalata in apropiere. In SUA, fabrica BMW din Spartanburg foloseste biometan mai ales pentru incalzire.


Noua fabrica a BMW din Debrecen, Ungaria, nu va folosi combustibili fosili cand va intra in functiune in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA