Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis ofera lucratorilor sarbi o alegere in legatura cu locul de munca

Stellantis le ofera unor lucratori sarbi o alegere de doi ani in strainatate pentru instruire pentru vehicule electrice sau „programe de parasire a companiei”.



Sursa: ruetir.com


Stellantis le ofera unor lucratori de la fabrica sa din Kragujevac, Serbia, posibilitatea de a alege intre a se muta in strainatate timp de doi ani pentru a se reinstrui in productia de masini electrice sau a-si pierde locul de munca.


Compania nu a spus cati dintre cei 2.000 de muncitori ai fabricii au avut de facut aceasta alegere.


Luna trecuta, Serbia si Stellantis au semnat un acord de 190 de milioane de euro pentru ca producatorul auto sa produca un vehicul electric la Kragujevac. Serbia investeste 48 de milioane de euro in acest plan.


Intr-o declaratie emisa in limba sarba, Stellantis a declarat ca, in urma pregatirii pentru inceperea productiei in 2024, unor angajati li se va oferi de lucru intr-una dintre fabricile sale europene care transfera productia catre vehicule electrice sau „programe de parasire a companiei”.


„Primele rezultate sunt incurajatoare, in prima saptamana pana la 25% dintre angajati si-au exprimat disponibilitatea de a lucra in strainatate, iar peste 100 de colegi au acceptat sa lucreze in alte fabrici Stellantis din Europa”, se arata in comunicat al companiei.


Sursa: euractiv.com


Sasa Djordjevic, seful sindicatului de la fabrica, a declarat ca a fost un pas gresit sa forteze lucratorii sa aleaga intre a lucra in strainatate si a parasi compania. „Serbia a spus ca va participa la investitie cu 48 de milioane de euro si nu este corect sa folosim acesti bani pentru a-si concedia cetatenii sau pentru a-i muta in strainatate”, a sustinut acesta.


Djordjevic a spus ca orice relocare ar trebui sa se faca pe baza voluntara si pe baza legilor sarbe.


Stellantis nu a oferit mai multe detalii despre ce vehicul va fi construit la fabrica, dar CEO-ul Carlos Tavares a declarat luna trecuta ca platforma sa s-ar „potrivi perfect” cu vehiculele din segmentele minicar, mici si compacte. „Aceasta noua platforma pentru vehicule electrice se va potrivi perfect cu produsele din categoriile A, B si C si va imbunatati solutiile eficiente si curate pentru mobilitatea urbana ale marcilor noastre”, a spus Tavares.


Serbia detine un pachet de 33% in fabrica, care a construit anterior masini Yugo in cadrul afacerii Zastava Automobili, detinuta de guvern.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA