Stellantis va construi o duba comerciala mare, cu variante diesel si electrice, pentru Toyota in fabricile sale din Italia si Polonia incepand cu 2024.

Sursa: autofutures.tv

Stellantis va construi o duba comerciala mare pentru Toyota in fabricile sale din Polonia si Italia incepand cu jumatatea anului 2024, incluzand si o versiune complet electrica.

Stellantis produce in prezent camionete compacte si mijlocii pentru Toyota, atat in ​​versiune comerciala cat si in versiunea pentru pasageri. Nu a fost anuntat niciun nume pentru noua dubita, dar duba compacta Toyota se numeste Proace City, iar duba de dimensiuni medii Proace. Proace a fost construit pana acum la fabrica Stellantis din Hordain, Franta si in orasul Proace din Vigo, Spania.

Noul model va fi construit la fabrica Stellantis Sevel din Atessa, Italia, si Gliwice, Polonia. Miscarea ii va oferi lui Stellantis cinci marci pe platformele comune de furgonete: Citroen, Fiat, Opel, Peugeot, Toyota si Vauxhall.

Furgoneta mare cu marca Toyota se va alatura Citroen Jumper, Fiat Ducato, Opel/Vauxhall Movano si Peugeot Boxer.

Cota Stellantis din piata europeana a autoutilitarelor a devenit o problema inaintea fuziunii dintre Fiat Chrysler si PSA Group care a creat noul grup in ianuarie 2021. Autoritatea de concurenta a UE a hotarat in ​​decembrie 2020 ca PSA trebuie sa-si extinda acordul cu Toyota prin cresterea capacitatii pentru Toyota si reducerea preturilor de transfer pentru vehicule, piese de schimb si accesorii.

Sursa: carscoops.com

„Acest acord ne intareste increderea pentru vehiculele utilitare si vehiculele cu emisii reduse si ne aduce un pas mai aproape de realizarea obiectivului nostru Dare Forward 2030, de a deveni liderul incontestabil al vehiculelor comerciale la nivel mondial, in ceea ce priveste tehnologia, productia, cota de piata si profitabilitatea. ” a declarat, luni, CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, intr-o declaratie.

Stellantis a creat de asemenea o unitate comerciala separata pentru vehicule comerciale usoare , despre care Taveres a spus ca va avea mai multa libertate de a dezvolta noi tehnologii, cum ar fi sistemele motopropulsoare cu celule de combustibil cu hidrogen.

Piata vehiculelor comerciale usoare a ramas relativ puternica in Europa, in mare parte datorita cererii de vanzari si livrari online. Potrivit grupului industrial ACEA, vanzarile de camionete de 3,5 tone si mai mici, au crescut cu 10,5% in 2021 in UE, Regatul Unit si tarile EFTA, pana la 1.981.412 de unitati. In acelasi timp, vanzarile de autoturisme au scazut cu 1,5% in 2021.

Presedintele Toyota Europa, Matthew Harrison, a declarat ca duba mare „reprezinta un plus important si completeaza gama noastra comerciala usoara pentru clientii europeni ai Toyota. Noul LCV va reprezenta o contributie esentiala la obiectivele de crestere ale Toyota pentru gama sa generala de LCV.”