Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Peugeot va adauga 408 coupe-crossover la gama compacta

Peugeot isi va extinde gama compacta cu introducerea lui 408, un crossover in stil coupe care va fi dezvaluit la sfarsitul lunii iunie.



Sursa: europe.autonews.com


Peugeot va dezvalui 408 la sfarsitul lunii iunie., un crossover in stil fastback, o masina cu linia acoperisului care coboara continuu in spate.


Francezii au dezvaluit marti o fotografie a zonei grilei noului 408. S-ar alatura modelului 308 hatchback si break si SUV-ului 3008 din gama Peugeot.


„Combina trasaturile caracteristice ale SUV-urilor cu o silueta dinamica fastback”, a spus Peugeot intr-un comunicat de presa, adaugand ca ar fi un model „global”. Peugeot foloseste in prezent placuta de identificare 408 pe o berlina compacta.


Stilul coupe-crossover castiga popularitate in randul marcilor de pe piata de masa, dupa ce a fost introdus in Europa pe masini premium mai mari, cum ar fi BMW X6 si Mercedes-Benz GLE. Modelele curente includ Renault Arkana, Volkswagen ID5 EV si Toyota CH-R, ambele clasificate ca SUV-uri sau crossover. Designerii si planificatorii de produse spun ca stilul este potrivit in special pentru masinile electrice, deoarece este mai aerodinamic decat SUV-urile traditionale, ceea ce poate ajuta la imbunatatirea autonomiei.


Desi nu sunt clasificate ca SUV-uri sau crossover, o serie de modele de masini de dimensiuni compacte au adoptat semne de stil similare, cu locuri mai inalte pe scaune si pasajele rotii in stil SUV. Printre acestea se numara Citroen C4, DS 4 si Renault Megane E-Tech Electric.


Sursa: Motor1.com


408 va fi construit probabil pe cea mai recenta versiune a arhitecturii EMP2 care permite motorizari pe benzina, diesel, hybrid plug-in si un grup motopropulsor complet electric incepand din 2023. Alte modele Peugeot de pe platforma includ 308 si 3008.


CH-R si Arkana, in special, au fost succese in vanzari de la introducerea lor. CH-R a vandut in mod regulat peste 100.000 de unitati de la lansarea sa din 2017, iar Arkana, construit in Coreea de Sud, a vandut cu usurinta mai multe unitati in acest an decat SUV-ul compact Kadjar, care are un stil mai traditional.


Pana in aprilie, Toyota a vandut peste 39.000 de C-HR, iar Renault peste 25.000 de Arkana, conform cifrelor Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA