Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ineos planuieste lansarea unui vehicul off-road electric

Ineos planuieste un SUV complet electric, care va fi pozitionat sub modelul actual Grenadier.



Sursa: motortrend.com


Ineos Automotive intentioneaza sa lanseze o versiune complet electrica a vehiculului sau off-road Grenadier, compania apropiindu-se de replicarea gamei Land Rover Defender.


Noul model „va folosi o platforma complet noua, mai mica decat Grenadier, pastrand in acelasi timp si capabilitatile off-road”, a spus Ineos.


Vehiculul electric va fi pozitionat sub actualul Grenadier. Noul model va fi construit la fosta fabrica Smart din Hambach, nordul Frantei, pe care Ineos a cumparat-o de la Daimler. Compania britanica va incepe livrarile Grenadierului in august.


Grenadier este inspirat de Defender-ul original robust, in forma de cutie, un vehicul utilitar care a iesit din productie in 2016 dupa mai bine de 50 de ani.


Omul de afaceri miliardar britanic Jim Ratcliffe, presedintele grupului de produse chimice Ineos, a vrut sa continue construirea Defender-ului original, dar a fost respins de Land Rover, care a continuat sa actualizeze cu succes masina.


Ineos si-a dezvoltat propria interpretare a Defender-ului cu cinci usi folosind un sasiu similar de tip scara si elemente de design familiare. Designul sasiului inseamna ca nu poate fi scurtat pentru a crea o versiune cu trei usi, pastrand in acelasi timp motoarele de origine BMW diesel si benzina cu sase cilindri montat longitudinal.


Sursa: ineosgrenadier.com


Ineos a dezvaluit in februarie ca lucreaza si la o versiune pick-up mai lunga a Grenadier, cu un ampatament care masoara 3226 mm, mai aproape de Defender-ul 130 original.


Ineos a spus ca se uita atent, de asemenea, la tehnologia celulelor de combustibil cu hidrogen ca o solutie pe termen lung pentru versiunile viitoare, cu zero emisii, ale Grenadierului.


Grenadierul este vandut in prezent cu doua motoare cu sase cilindri de la BMW. Unul este un motor pe benzina, iar celalalt este un motor diesel care nu este disponibil in SUA.


Vestea potentialului Ineos electric a venit in momentul in care Land Rover a lansat versiunea 130 cu ampatament lung Defender , care completeaza gama Defender.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA