Marca Cupra a Grupului Volkswagen si-a stabilit un obiectiv de 500.000 de vanzari pe an pana in 2025, mai mult decat vanzarile combinate din 2021 ale Cupra si Seat, cealalta marca spaniola a VW.

Sursa: carsguide.com.au

Cupra a vandut 79.327 de masini in 2021, crossover-ul compact Formentor fiind cel mai popular model, cu 54.595 de unitati vandute.

„Pana in 2025, obiectivul Cupra este sa livreze 500.000 de masini pe an si sa avanseze cu extinderea sa internationala pe noi piete, precum si sa patrunda in noi segmente”, a declarat Wayne Griffiths, directorul general al Cupra/Seat, la un eveniment de strategie la pista de curse Terramar din Spania.

Noile tinte de crestere pentru Cupra se adauga speculatiilor despre viitorul Seat, care vinde modele la preturi mai mici decat Cupra. Cupra a devenit propria sa marca in 2018 sub fostul CEO Luca de Meo, acum sef al Grupului Renault, dupa ce a inceput ca o linie de echipamente de inalta performanta Seat.

Griffiths a spus anul trecut ca ambele marci vor continua „pana la sfarsitul deceniului” si a adaugat ca orice se va intampla dupa aceea va depinde de cat de repede se va dezvolta piata de vehicule electrice.

Pentru a atinge 500.000 de vanzari in 2025, Cupra ar trebui sa-si tripleze obiectivul pentru 2022 in trei ani. Pentru a face acest lucru, se va baza pe o gama extinsa de produse, o retea extinsa de vanzari si piete suplimentare.

Pentru a-si extinde reteaua de vanzari, Cupra isi propune sa dubleze numarul de garaje Cupra City, care sunt showroom-uri detinute de companie. Australia este una dintre noile piete pe care intentioneaza sa intre Cupra, dar Griffiths nu a mentionat altele.

Sursa: cupraofficial.com

Gama actuala Cupra include Formentor, hatchback-ul compact Leon, SUV-ul compact Ateca si masina compacta complet electrica Born. Trei modele noi urmeaza sa fie lansate pana in 2025:

  • Tavascan ( 2024), un SUV complet electric prezentat pentru prima data drept concept in 2019;
  • Terramar ( 2024), un SUV care va fi disponibil atat in ​​versiunea cu motor cu combustie, cat si in versiunea hybrid plug-in;
  • UrbanRebel , un hatchback sport mic, doar electric, cu tractiune fata, care va fi lansat in 2025.

„UrbanRebel va fi cel mai mare proiect pentru compania noastra in urmatorii ani, deoarece este cheia transformarii noastre ca brand complet electric”, a declarat vicepresedintele R&D Cupra, Werner Tietz, intr-un comunicat de presa.

La conferinta de presa anuala Seat si Cupra din februarie, Griffiths a mentionat un al patrulea model viitor pentru a completa gama Cupra, fara a oferi niciun detaliu. Modelul respectiv nu a fost mentionat la evenimentul Terramar.